6 съвета за тези, които страшно трудно се събуждат за работа сутрин

Мария
Написана от Мария август 3, 2016 01:20

6 съвета за тези, които страшно трудно се събуждат за работа сутрин

Акценти:

  • Работен график - корекция
  • Работа - вземане
  • Списък със задачи - изготвяне

Свързани:

Ранното събуждане ни изкарва от релси и до обяд буквално заспиваме на работното място? Повече оптимизъм! Намерихме решение на вашите проблеми.

Навярно сте слушали, че всички хора условно могат да се разделят на сови и чучулиги. Първите са най-продуктивни са най-продуктивни нощем, а сутрин не знаят къде се намират. Те стават късно и също лягат късно, а най-продуктивни в следобедните часове и нощем.

1. Направете си списък със задачи

И така, по природа вие сте сова, но ви се налага да започнете работа сутринта. Обикновено идвате на работа, когато мозъкът ви не се е събудил напълно и има твърде смутна престава за това какви задачи трябва да се вършат.

Вместо да безцелно да погубвате сутрешните часове, съставете си списък със задачи за сутринта още от вечерта, когато сте още пълни с енергия и сили.

Списъкът трябва да е максимално детайлен. Записвайте всичко – къде трябва да отидете, кой трябва да ви позвъни, какво задължително да направите.

Определете приоритети – към какво да пристъпите първо, и какво да отложите за после. С подробен план можете да направите много полезно още до обяд.

2. Опростете сутрешното си разписание

Подгответе дрехи, сложете си необходимите неща в чантата, направете си закуска и си съберете нещата в нощта преди работния ден. Като се погрижите за това, може да спестите цял час сутринта.

Освободеното време може да използвате за това, което ви е угодно, включително и за сън. Така и настроението сутрин ще по-добро, и самите вие ще работите по-продуктивно.

Има още едно решение, което разбира се не е подходящо за всички – да се преместите по-близо до офиса, за да бъде пътят ви от спалнята до работното място само няколко минути.

3. Първо свършете простите задачи

Не всички работни задължения изискват максимална концентрация. Сутринта започнете с рутинните задачи, над които не е нужно много да се мисли и които могат да се направят на автомат.

Дори на сънен човек му е по силите да отговори на входящите, да пресметни разходите, да почете блогове и да разгледа сайтове, да позвъни на клиенти.

4. Планирайте най-сложните задачи, когато сте максимално продуктивни

Обикновено за работа в екип е нужна съсредоточеност и свежа глава. Ако сте сова, то по-продуктивни ще сте във втората половина на деня.

Има един проблем – обикновено доклади, презентации и брейнсторминги не се отлагат за вечерта. А това означава, че ще се наложи да проявите изобретателност.

Ако имате възможност, планирайте работата с колегите към обяд, а не рано сутринта.
Ако трябва да работите сами, най-добре отложете по-трудните задачи за вечерта.

5. Вземете част от работата у дома

От 19 до 21 часа совите могат да работят на пълна мощност. Затова използвайте това време за изпълнение на най-сложните задачи. Да, добре е да вземете част от работата у дома. Но ако сте заинтересовани от резултатите.

Същевременно сте продуктивни както никога. И няма да ви се получи толкова бързо и добре както в 10 часа сутринта.

6. Коригирайте работния си график

Доколкото дори 1 допълнителен час сутрин може да помогне на совите да се наспят и да се чувстват по-добре, има смисъл да се коригира малко. Например, да се трудите не от 9 до 18 часа, а от 10 до 19.

6 съвета за тези, които страшно трудно се събуждат за работа сутрин
4.5 (89.67%) 60 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 3, 2016 01:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи