7 изненадващи ползи за здравето от танцуването на пилон

Мария
Написана от Мария декември 26, 2015 09:30

7 изненадващи ползи за здравето от танцуването на пилон

Акценти:

  • Самочувствие - придобиване
  • Бъдеща бременност - помощ
  • Сън - пълноценен

Свързани:

Танцуването на пилон доскоро не беше никак популярно като спорт у нас.

Повечето хора го свързваха със стриптийз баровете и голите момичета, които се кълчат под поредната чалга песен, но в последните години, то успя да се утвърди като официален спорт и да набере много последователи.

Все повече и повече млади дами започнаха да го тренират и все повече и повече зали се отвориха.

Темата за танцуването на пилон все още предизвиква множество вълнения, особено при силния пол – все пак кой мъж би отказал да гледа грациозните движения на някоя полугола жена?

Това определено е предимство, нали?

Да, обаче се оказва, че този спорт крие много повече предимства за практикуващите го, отколкото за тези, които просто му се наслаждават отстрани – точно както всеки друг спорт, здравословните ползи, които той носи са в изобилие. А какви са те?

1. Уникална кардио и силова тренировка в едно – много от хората разделят тренировките си във фитнес залата на кардио и силова, но танцуването на пилон е една уникална комбинация и от двете.

Носеща ползите и на едното, и на другото.

Трениращите го се движат непрекъснато, което им помага бързо да стопят мазнините и да изгорят калории, а също така се изисква и сила за да се задържиш на парче лост – мускулите са натоварени в уникална степен.

Освен това, спортът съчетава елементи от каланетиката и аеробиката, а да не забравяме, че и все пак е именно танц.

2. Значително намалява риска от развитието на остеопороза – танцуването на пилон почти не натоварва ставите – то набляга на мускулите и това го прави доста по-безопасен спорт от така широко разпространеното тичане, например.

Напротив, то подобрява мобилността на ставите и чрез и правилен хранителен режим би ви помогнало изключително много за изграждането на здрави кости.

3. Придобивате уникално усещане за баланс – балансът е истинска ценност, която липсва на много от нас в днешно време.

Щом чувството ви за равновесие се промени, и животът ви със сигурност ще се промени – няма да го има това досадно блъскане в какво ли не, непохватност, спъване или приземяване по очи при най-малката бабунка – ще сте тренирани и ще можете да забележите и реагирате правилно на момента.

4. Ще ви помогне при евентуална бъдеща бременност – този спорт развива всички мускули в тялото, без да пропуска корема и гърба. Доброто им състояние ще ви помогне при износването на дете – ще го направи по-малко болезнено, със сигурност.

5. По-качествен сън – танцуването на пилон определено изморява. Умореният човек заспива доста по-лесно, а според и някои проучвания – се наслаждава на доста по-пълноценен сън.

6. Развива въображението – когато си на пилона и вече си напреднал до степен, където знаеш какво да правиш и как да се задържиш идва момента за красиви елементи и стойки.

Разбира се, има някои движения, които си остават универсални за всеки танцьор на пилон, но въображението ви със сигурност ще се намеси и ще ви мотивира да ставате все по-добри и по-добри.

Така му давате възможност да се развие и тренирате мисълта си – това ще ви помогне и в други битови ситуации, не само на лоста.

7. Повишава самочувствието – много от жените страдат от ниско самочувствие и са обзети от омраза към телата си. Танцуването на пилон ще сложи край на всякакви подобни притеснения.

Ще развие вашата сексуалност и ще ви накара да се чувствате опиянени. Ще повиши увереността ви и ще подобри стойката ви, което ще ви помогне допълнително да бъдете онази самоуверена жена, която винаги сте искали да бъдете!

7 изненадващи ползи за здравето от танцуването на пилон
4.6 (91.35%) 37 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 26, 2015 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи