7 начина как да спасите децата си от глисти

Мария
Написана от Мария август 31, 2015 16:25

7 начина как да спасите децата си от глисти

Акценти:

  • Противоглистен ефект - препарати
  • Ефективност - приемане на медикаменти
  • Лечение с народни средства - тиквено масло

Свързани:

Глистите при децата не са рядко явление, макар че в повечето случаи проблемите могат да се избегнат, ако се осигури спазването на елементарни профилактични мерки.

Как да защитите себе си и децата си от глисти?

1.На първо място – миене на ръцете

На всички им е известно, че хелминтозите са болести на мръсните ръце. Затова в профилактиката на глистите при децата хигиената на ръцете играе огромно значение.

Следва да се отбележи, че не само децата, но и възрастните трябва да си мият ръцете. И миенето на ръцете трябва да се превърне в задължителен навик за всички членове на семейството.

2.Паразитите и хранителните продукти

Внимателно измивайте плодовете и зеленчуците преди тяхната употреба. И трябва да проявявате особено внимание към употребата на ягоди и други плодове и зеленчуци, които растат близко до земята.

Ягодите имат на повърхността си огромно количество мъхове и вдлъбнатини, в които могат да се задържат яйца на глисти. Месото и рибата подлежат на кулинарна обработка, тоест температурна, докато станат напълно годни за консумация.

3.Глисти във водата

Множество различни хелминти обитават и по-рядко се размножават във водоемите. При посещение на плаж, особено в сладководен басейн, като например язовир, много внимавайте детето ви да не се нагълта с вода.

Също така следва да се въздържате от употребата на непреварена вода питейна вода в малки населени места, където няма изградена канализационна мрежа.

Макар и регионалните здравни инспекции да следят качествените показатели на водата чрез вземането на ежедневни проби. В големите градове можете спокойно да пиете чешмяна вода, без да се притеснявате от глистни инвазии, тъй като питейната вода се филтрира и хлорира.

4.У дома

Внимателно следете децата да не влизат в коридора, където е входната врата и в тоалетната с обувките, с които са били навън, на тях е възможно да има яйца от глисти.

Провеждайте редовно почистване на жилището с използването на дезинфекциращи средства. От време на време следва да миете детските играчки със сапун.

5.На улицата

Навън е необходимо внимателно да следите, детето да не взима нищо в устата си. Често децата слагат в устата си ръцете, с които са бъркали в пясък или почвата, в които е възможно да има яйца на паразити.

6.Контакт с животни

Децата не трябва да влизат в досег с улични и неизследвани животни. Те са преносители на множество паразити включително и на много опасни такива.

Ако вече се е случвал контакт с подозрително животно, то е необходимо да се обърнете към лекар. Важно е да се наложи да му давате специални препарати за профилактика на глистна инвазия.

Важно!

При градските деца устните се напукват много често. В такъв лекар препоръчват покупката на балсам със заздравяващи компоненти. Също така е наложително да се дадат кръвни и фекални проби за установяване наличието на глисти.

7.Внимателно с препаратите

Лекарите педиатри са категорично против използването на противоглистни препарати за профилактични цели. Първоначално глистите е необходимо да се открият, а след това да се назначи приемането на съответните медикаменти.

Имайте предвид, че противоглистните препарати са изключително токсични и за възрастни, а какво остава за деца, затова педиатрите понякога назначават и лечение с народни средства като тиквено масло, което според указанията на Регионалните здравни инспекции за справяне с този проблем, има противопаразитен ефект.

7 начина как да спасите децата си от глисти
4.6 (91.38%) 65 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 31, 2015 16:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи