7 начина за прочистване на белите дробове от никотин и катран

Божка
Написана от Божка април 30, 2016 20:17

7 начина за прочистване на белите дробове от никотин и катран

Белите дробове на всеки пушач са изложени на много по-голям риск от развитието на рак и други здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания. Всяка една цигара ви доближава още повече до тази плашеща тенденция.

Никотина и катрана в цигарите нанасят множество поражения върху белите дробове и влошават качеството ви на живот. Поради тези причини е добре да се откажете от вредния навик възможно най-скоро. При дългогодишните пушачи в повечето случаи уврежданията могат да бъдат необратими.

При положение, че сте били пушач и сте отказали цигарите или все още сте активен пушач, има начин да прочистите белите си дробове по един напълно естествен път и да намалите поне до някъде щетите, нанесени върху тях от цигарения дим.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Консумирайте храни богати на бета криптоксантин

Един чудесен източник на този мощен антиоксидант е прясната царевица. Той е способен да намали риска от развитието на рак на белите дробове. Други източници на бета криптоксантин са портокали, мандарини, праскови, нектарини, тиква и папая.

2. Набавяйте си селен редовно

Селенът е друг мощен антиоксидант, който изчиства белите дробове от събралия се никотин и катран. Бразилският орех е най-добрият негов източник, след това се нареждат риба тон, калмари, херинга и други.

3. Яжте редовно лук

Лъкът предотвратява различни заболявания, а що се отнася за белите дробове, той ги предпазва от развитието на инфекции. Хората, които са с диагностициран рак, могат да се възползват от свойството му да предотвратява образуването на нови ракови клетки.

4. Доверете се на един от най-мощните антиоксиданти – джинджифилът

Редовният прием на джинджифил, под различни форми, може да ви даде доста широк спектър от здравословни ползи. Конкретно за белите дробове, той е много силен инструмент за премахване на токсините, насъбрали се в тях. Ако пиете чай, направен от корен от джинджифил, ще подобрите значително дишането си.

5. Добавете коприва в менюто си

Освен че е добър източник на желязо, копривата извършва дезинфекция на белите дробове и предотвратява появата на различни инфекции в тях.

6. Пийте сок от грейпфрут

Сокът от грейпфрут, наред с другите му положителни качества, ще ви помогне да подобрите дишането си.

7. Правете дихателни упражнения

Точно както правите физически упражнения, за да укрепите другите си мускули, така можете да правите и дихателни упражнения, за да подсилите белите си дробове. Вдишвайте дълбоко, като най-добре е да го правите рано сутрин преди да сте запалили първата си цигара.

Препоръчително е и един път през деня да си отделите малко време, на някое тихо и спокойно място, където да вдишвате да се съсредоточите в това. Поемете си въздух, колкото можете повече и след това бавно издишайте. Направете го няколко пъти. Това не само ще укрепи белите ви дробове, а и ще ви успокои и намали стреса в ежедневието ви.

Всъщност отказването на цигарите е най-доброто нещо, което можете да направите за дробовете и здравето си. Това е доста трудно начинание и изисква много силна воля. Ако все пак не сте готов за това, е добре да следвате горните стъпки, за да осигурите детоксикация на белите си дробове и да ги освободите от насъбралия се катран и никотин.

7 начина за прочистване на белите дробове от никотин и катран
4.5 (90.13%) 77 глас[а]

Божка
Написана от Божка април 30, 2016 20:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи