7 полезни свойства на сланината

Мария
Написана от Мария декември 9, 2014 15:10

7 полезни свойства на сланината

Акценти:

  • Съдържа ли сланината канцерогени?
  • Какви ценни минерали се съдържат в сланината?
  • Спомага ли тази храна за изхвърлянето на тежките метали от организма?
  • Защо е полезна сланината при употреба на алкохол?

Свързани:

Животинските мазнини в организма се отлагат под кожата около бъбреците. Сланината с лук е един от символите на българската кухня и може да се консумира осолена, пушена, печена и дори варена.

Повечето хора смятат, че е вредна за здравето. Но не е важна самата сланина, а нейното количество. Ако хапнете парче от нея на гладно ще се почувствате сити много бързо.

Така няма да преядете и ще успеете да запазите теглото и формата си, дори и през зимните месеци. Наскоро придобиха популярност и диети, които включват и умерена консумация на сланина.

1. Тази храна е много калорична, затова трябва да се яде внимателно и в умерени количества. Също така съдържа много витамини и минерали. Освен това не може бъде да радиоактивна или пък да съдържа канцерогени.

Необходимо е задължително да се консумира през зимата, когато рискът от заразяване с ОРВИ и с грип е най-голям. Дори някои учени препоръчват сланина да се яде всеки ден, особено ако човек страда от сърдечно-съдови заболявания.

2. Сланината е много добър източник на есенциалните мастни киселини омега-3 и 6, които спомагат за изграждането на клетките и за синтеза на хормони. А при редовна консумация се ускорява изхвърлянето на токсините от тялото.

3. В сланината се съдържа селен, който притежава силни антиоксидантни свойства, а повечето хора не успяват да си набавят чрез храната достатъчно от този микроелемент. Минералът е необходим в по-големи количества на атлетите, на майките, които кърмят, на бременните жени и тези, които пушат.

4. Сланина е необходима и при заболявания на белите дробове. Тази невероятна животинска храна дори спомага за изхвърлянето на тежките метали от организма, прочиства кръвоносните съдове, парализира глистите при паразитна инфекция и е отлично жлъчегонно средство. Редовната консумация на сланина повишава жизнения тонус и имунитета.

5. Повечето диетолози са единодушни, че сланината трябва да се яде със сурови зеленчуци на салата с добавено олио и натурален винен оцет, който е естествен антиоксидант. А също така е установено, че е изключително полезна при употреба на алкохол, тъй като значително забавя изпадането в алкохолно опиянение.

6. Като лека закуска през работния ден, сланината ефективно облекчава глада и е отлично средство за лечение на ставите. Ако нямате под ръка болкоуспокояващи и ви боли коляното или лакътят, можете да приложите към засегнатата зона парче сланина, но задължително солена и след няколко часа болезнените ви усещания трябва да отшумят.

7. Помага и при болни зъби. Нарежете сланина и чесън и ги приложете към засегнатия зъб и при наличие на гной той ще се абсорбира и възпалителният процес няма да продължи да прогресира.

7 полезни свойства на сланината
4.6 (91.15%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 9, 2014 15:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи