7 признака, че тялото ви е в отлично здравословно състояние

Мария
Написана от Мария ноември 21, 2014 09:41

7 признака, че тялото ви е в отлично здравословно състояние

Акценти:

  • Признак ли е добро здраве поддържането на стабилно телесно тегло?
  • Какви са признаците на недостиг на определени витамини и минерали в тялото?
  • Как да установим дали раните ни заздравяват достатъчно бързо?

Свързани:

Живеем в ерата на високите технологии и по всяко време имаме достъп до интернет. В тези условия, всеки път когато нещо малко ни заболи или почувстваме лек дискомфорт ние проверяваме в Гугъл и разбира се косите ни се изправят от ужас. Всяка болка задължително бива описана като симптом на рак, СПИН или защо не ебола.

Истината е, че това не е съвсем така и в много, наистина много голяма част от случаите тези болки не са симптом на нищо конкретно и най-вероятно всъщност сте в много по-добро здраве от колкото си мислите.

Всъщност е напълно нормално да усетите някаква болка, дори и ако сте в съвършено здраве. Например ако сте спали на криво, или пък сте спали прекалено много, или пък сте яли повече плодове и просто стомахът ви се е надул. Истината е, че ако тялото ви отговаря на тези 7 признака, най-вероятно здравословното ви състояние би трябвало да е добро.

1. Сравнително чиста урина и редовно уриниране

Ако ходите по малка нужда по няколко пъти на ден и урината ви е бледо жълта, а не мътна, тъмна или концентрирана, това означава, че тялото ви е добре хидратирано и най-вероятно бъбреците ви функционират доста добре.

Напълно обезцветента урина означава, че сте прехидратирани и докато това е по-малко опасно от дехидратацията, то вашето тяло все пак губи ценни електролити и соли.

2. Редовни изхождания и фецес с приблизително идентична консистенция

Да, всичко, което изядем, в края на краищата заминава в тоалетната под различна форма. По принцип изпражненията на всеки човек са различни, но докато вашите не са кървави, болезнено твърди или прекалено воднисти, то най-вероятно всичко е наред.

Редовното ходене по голяма нужда е друг индикатор за добро здраве. Ако ходите до тоалетната по голяма нужда често и лесно, това означава, че менюто ви съдържа добро количество фибри и храносмилателната система функционира ефективно.

3. Стабилно тегло

Ако не сте твърде кльощави или затлъстели, поддържането на едни и същи килограми е добър знак. Твърде бърза загуба на килограми или внезапно генериране на тегло без очевидна причина могат да са знак за безпокойство.

4. Бързо заздравяване

Ако при нараняване, одраскване, порязване и други травми раните ви заздравяват бързо, това е знак, че сте в добро здраве и тялото ви реагира правилно. Ако при лек натиск върху кожата ви се образуват значителни синини и кръвонасядания, кажете това на личния си лекар. Ако нямате този проблем, значи кръвоносната ви система би трябвало да е в добро здраве.

5. Здрава коса и нокти

Коса, кожа и нокти – това обикновено са първите индикатори, които показват, че нещо не е наред с вашето тяло, особено ако му липсват витамини. Ако ноктите и косата нямат блясък и се чупят, ако косата няма блясък и се скубе и накъсва, това е знак за недостиг на витамини. Ако най-големият ви проблем с косата са заплетените краища, най-вероятно сте в добро здраве.

6. Редовен цикъл

Редовният цикъл с нормален предменструален период са признак на здрава и правилно функционираща репродуктивна система. Ако имате нередовен цикъл, или твърде продължителен, или болезнен, или съпроводен от силно кървене, посъветвайте се с лекар.

7. Добър сън

Вярно е, че повечето от нас спят по-малко от колкото трябва, а редките случаи на безсъние се считат за нормални. Но докато в повечето случаи имате добър и нормален сън, без постоянни нощни събуждания за уриниране и без нощно изпотяване, вие вероятно покривате всички необходими фази на съня. И ако се събуждате поне малко поотпочинали и поосвежени – тогава това е още по-добре.

7 признака, че тялото ви е в отлично здравословно състояние
4.6 (91.43%) 21 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 21, 2014 09:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи