7 съвета за здравословна и щастлива сутрин

Калина
Написана от Калина март 31, 2015 06:40

7 съвета за здравословна и щастлива сутрин

Акценти:

  • Как да постигнем щастлива сутрин?
  • Какво да правим сутрин след събуждане?
  • Защо трябва да слушаме тялото си?

Свързани:

Според проучванията, ранобудните хора водят по-щастлив и здравословен начин на живот.

Не е нужно да ставате рано всяка сутрин, а е достатъчно да развиете няколко прости навика, които ще направят денят ви по-балансиран и продуктивен.

Много от хората прекарват деня си в офиса, седнали пред екрана на компютъра, а ежедневното еднообразие често може да стане причина за депресия и загуба на енергия.

Спазвайте 7 лесни правила, които ще подобрят начина ви на живот.

Сутрин мислете само за положителни неща

Обикновено след събуждане се отдаваме на размисли за изминалия ден. Често се обвиняваме, че сме преяли, разочаровани сме от работата, от мача на любимия отбор с лош резултат или просто се тревожим от натоварването през новия ден.

Най-важния навик, който трябва да си изградим сутрин, е да мислим само за положителни неща, които ще ни накарат да се усмихнем.

Послушайте какво ви съветва тялото ви

Научете се да се вслушвате в съветите на тялото си. Понякога още с отварянето на очите се чувствате бодри и готови за работа, но има дни, в които просто ви се иска да подремнете още половин час.

Послушайте тялото си и не се чувствайте виновни за избора си. Фокусирайте се върху това, което предпочитате да правите, вместо това което трябва

Щастливите хора обръщат повече внимание на нещата, които обичат да правят. Вместо да губите ценна енергия в мисли за тежкия работен ден, фокусирайте се върху това, което ви харесва.

Оставете изминалия ден в миналото

Често денят започва в притеснения и грижи за грешките допуснати в предходния ден . Забравете за тези мисли, вместо това вечер преди да заспите си кажете: „ Днес направих всичко по силите си и това е напълно достатъчно. Утре ще се справя по-добре.“

Когато се наспите, ще се почувствате по-балансирани и бодри и ще започнете новия ден с усмивка.

Поставете си цел

Много от хората започват деня си с медитация, молитва или просто благодарност, важно е да имате положителни мисли. Те ще ви осигурят хармония през целия ден.

Задавайте си ключови въпроси

Когато започнете деня си, фокусирайте се в нещо, това ще ви направи по-продуктивни и целенасочени. Стив Джобс споделяше: „През последните 33 години, всяка сутрин щом се погледна в огледалото се питам: Ако днес е последният ден от живота ми, щях ли да искам да правя това,което ще правя днес?

И е имало твърде много дни подред, когато съм променял нещо.“ Тази стратегия ще ви помогне да направите живота си по-пълноценен.

Правете това, което искате, а не това което трябва

Здравите и щастливи хора, правят само това, което ги кара да се чувстват добре. Живейте живота си, без да се притеснявате от натиска и стандартите на обществото. Ще постигнем истинско щастие и удовлетворение само, ако правим неща, които ни доставят удоволствие.

7 съвета за здравословна и щастлива сутрин
4.5 (90%) 78 глас[а]

Калина
Написана от Калина март 31, 2015 06:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи