7 страшни ползи от джинджифила

Диана
Написана от Диана ноември 21, 2015 11:25

7 страшни ползи от джинджифила

Акценти:

  • Джинджифил - всекидневна употреба
  • Отслабване - има ли ефект
  • Имунна система - уникални ползи

Свързани:

Джинджифилът е несъмнено една от най-широко разпространените подправки в кухнята ни и намира страхотно приложение при приготвянето и овкусяването на какви ли не видове ястия, та дори и салати и други вкусотии. Известен като изключително полезна подправка, но в същото време джинджифилът се слави най-вече с уникалния си вкус.

Оказва се обаче, че ползите му съвсем не се ограничават просто до поддържане на добрата функция на имунната ни система – всъщност всекидневната употреба на джинджифил може да ви помогне изключително много.

1. Подпомага отслабването

Джинджифилът е пикантна подправка, а всички знаем как пикантното действа на метаболизма ни – почти винаги, ако не и винаги, то засилва силно обмяната на веществата. Старайте се да включвате джинджифил навсякъде, където можете, докато сте на диета – в чая, в готвенето и т.н.

2. Подпомага храносмилането

В наши дни почти всеки изпитва някакви проблеми с храносмилането, поради всичките вредни храни, които нямат нищо общо с натуралното и естественото. Много често се случва на всеки от нас да изпитва дискомфорт и дори болка в горната част на стомаха, което е признак за лошо храносмилане. Освен това често ние ставаме жертви на запека – храната се задържа в стомаха ни, което е изключително вредно за нашия организъм.

Според проведени експерименти обаче, се установява, че джинджифилът има невероятното свойство да забързва този процес, макар не и с толкова много – в експеримента успял да намали времетраенето с 4 минути при хапването на супа.

Според друго изследване обаче, което включвало 24 души в добро здравословно състояние, приемането на 1,2 гр джинджифил преди поемането на храната, забързало процеса с цели 50 %.

3. Помага при менструални болки

Макар че ги има и късметлийките, които сякаш дори не усещат, че са в цикъл по онова време от месеца, повечето жени изпитват силни болки в коремната област и сериозен дискомфорт. Учените установяват, че приемането на 1 грам джинджифил в продължение на 3 дни в началото на цикъла, ще намали коремните болки.

4. Намалява нивата на холестерола

Проведени са две изследвания – първото включвало 85 души с високи нива на холестерол и траело 45 дни, а във второто участниците били плъхове, страдащи от хипофункция на щитовидната жлеза. Според проучванията едва 3 грама джинджифил на ден може сериозно да намали нивата на липопротеините в организма ни – тоест на холестерола – и на триглицеридите в кръвта ни.

5. Бори се с инфекциите

Известната д-р Емилова силно препоръчва всекидневната употреба на чесън и джинджифил не само при лоша имунна система, но и при абсолютно здрава такава. Тя посочва, че има проучвания и експерименти, които вече са установили как тези две храни спират развитието на рака и какви ли не сериозни инфекции и възпаления.

6. Заздравява гърлото

Освен да разтворите джинджифил в какъвто и да е вид чай, което е най-известният метод за лечение на болно гърло, се оказва че има и други начин да употребявате този дар от природата. Много хора казват, че джинджифиловият прах и масло са изключително добри средства като компреси, които да налагате на проблемната зона.

7. Подпомага по-бързото възстановяване

Важно е да го приемате редовно, за да облекчи мускулните ви болки – не очаквайте да го приемете веднага и да усетите ефекта му моментално.

7 страшни ползи от джинджифила
4.6 (91.15%) 61 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 21, 2015 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи