7-те най-полезни плодове през пролетта и лятото

Калина
Написана от Калина юни 30, 2015 12:49

7-те най-полезни плодове през пролетта и лятото

Акценти:

  • Кои плодове съдържат най-много витамини?
  • Защо плодовете са толкова полезни?
  • Какви плодове да ядем през лятото?

Свързани:

loading...

Лятото дойде най-накрая и е време да добавим някои плодове към хранителния си режим, за да го направим по-здравословен.

През лятото трябва да консумирате повече плодове, за да бъдете здрави и енергични. Обърнете внимание на списъка с най-полезните и вкусни плодове и ги добавете към ежедневното си меню. Те се съхраняват лесно, не изискват специална обработка и са изключително полезни за здравето.

Ягоди

Април и юни са месеците, в които може да се насладим на сладкия плод, по това време на годината пазарите на земеделските производители са залети с ягоди. Ягоди обаче има целогодишно, затова може да ги добавяте към всяко хранене. Те са богат източник на витамини В1, В2, В3, В6, витамин Е, витамин А и витамин К.

Кайсии

Кайсиите са сред плодовете, които най-често се използват за направата на вкусни тестени изделия. Може да ги оставите да изсъхнат и да ги консумирате през зимата. Кайсиите съдържат голямо количество витамин С, фибри, калий, калций, желязо и имат хидратиращи и антиоксидантни своиства.

Пъпеши

Пъпешите имат дълъг вегетационен период от май до октомври. Намират приложение в много кулинарни изкушения и са чудесен източник на калий. По пазарите се срещат най-често през лятото и началото на есента.

Манго

Мангото е вкусен плод, които може да използвате във всички видове пролетни и летни рецепти. Отглежда се в тропически климат и узрява от март до юни, съдържа витамини и минерали, които помагат за подобряване на дейността на мозъка, подсилват имунната система и помагат за предотвратяване на ракови заболявания.

Боровинки

Най-подходящото време за купуване на боровинки е от май до август. Може да ги добавите към кисело мляко или плодови салати и да се насладите на приятния им вкус, който ще донесе ползи за здравословното състояние на тялото. Те помагат за подобряване на паметта, предотвратяват инфекциите на пикочните пътища, понижават възпаленията, изгарят коремните мазнини и помагат за здравето на очите, кожата и косата.

Череши

Черешите имат невероятни ползи за здравето. Те зареждат организма с енергия, облекчават болката, предотвратяват мускулни крампи, подобряват мозъчната функция, подобряват съня и предпазват от рак.

Тези ароматни плодове имат противовъзпалителни свойства и влияят добре на храносмилателната система, очите и сърцето. Може да се използват за направата на пай, шейкове, салати или сладолед. За съжаление, времето на вегетация на черешите е само периода от май до юни.

Ревен

Ревенът може да ви изненада, понеже повечето хора не знаят, че всъщност е популярен плод, който притежава невероятен вкус. Освен, че може да се прибави към разнообразни рецепти, той е добър източник на витамин С, подсилва имунната система и може да предотврати сърдечни проблеми, благодарение на съдържанието на наситени мазнини и натрий.

Ревенът е особено ценен, понеже израства през пролетта, когато все още няма много узрели плодове. През есента в дръжките на листата се натрупва оксалова киселина. Освен, че помага за храносмилането, подобрява бъбречната функция.

Препоръчително е да консумирате плодове целогодишно, но през пролетния и летния сезон възможностите са безкрайни. Плодовете съдържат много хранителни вещества укрепващи организма, те ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате много по-добре, затова не се лишавайте от тях.

Калина
Написана от Калина юни 30, 2015 12:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи