7-те най-силни билки имуностимулатори

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2014 20:31

7-те най-силни билки имуностимулатори

Акценти:

  • Предпазва ли гинко билобата от радиоактивно облъчване?
  • За какво се използва ехитнациеята?
  • Коя билка инхибира експресията на гени, предизвикващи възпаление в организма?

Свързани:

До голяма степен състоянието на имунната система на човек се определя от здравето на храносмилателната система.

Хората, страдащи от недостиг на някои витамини и минерали, са много по-податливи на болести в сравнение с тези, които консумират разнообразна и питателна храна и си набавят всички необходими хранителни вещества, осигуряващи нормалната функция на клетките. По-долу е представен списък с 7-те билки и подправки, подсилващи имунната система.

1.Ехинацея

Популярна билка, която в значителен брой проучвания се идентифицира като повишаваща защитните сили на организма. В комбинация с хидрастис, друга билки или самостоятелно като чай, за това растение, принадлежащо към семейство Сложноцветни, е установено, че предотвратява и лекува инфекции на горните дихателни пътища, както и обикновена настинка.

2.Женшен

Съществуват в природата много разновидности на тази билка. Най-често обект на изследвания е сортът Panax, познат като корейски женшен. За неговата основна активна съставка гинсенозиди има солидни доказателства, че притежава противовъзпалителни и противоракови свойства. Клиничните изследвания показват, че билката може да укрепи имунната и психологическата функция на организма. Също като е установено, че подобрява и общото състояние на организма на хората, страдащи от диабет.

3.Чесън

Още от древността е възприеман като лекарствено средство. В едно скорошно изследване, проведено от колежа по медицина Алберт Айнщайн към университета Йешива в Ню Йорк, САЩ, бе потвърдено, че наистина чесънът притежава антимикробни, противотуморни свойства, а освен това предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Също така е перфектна подправка за задушени ястия.

4.Сладък пипер

Този сорт не съдържа капсаицин за разлика от лютите представители на рода Capsicum. Напротив, зеленчуковото растение е сладко и хрупкаво и съдържа каротеноида ликопен, който намалява риска от рак, бета каротин, който се превръща в витамин А и зеаксатин, за който е установено, че предотвратява макулна дегенерация и катаракта. Като храна сладкият пипер се отглежда в първоначално в Централна и Южна Америка още в древността, преди 9000 години.

5. Джинджифил

Растението е показно за ограничаване на възпалителните процеси в организма, при сърдечно-съдови заболявания, при опасност от формиране на тромби и при висок серумен холестерол с ниска плътност. В проучване, учените открили, че когато животни получавали екстракт от джинджифил, значително се понижавал техния холестерол и вероятността от внезапни съсирвания на кръвта намалявала. Освен това е установено, че джинджифилът има инхибиращо действие спрямо гени, асоциирани с възникване на възпалителни процеси в организма.

6.Куркума

Тази билка притежава силно антиоксидантно действие и съдържа пигмента куркумин, което е причина за зацапването ѝ в жълто при нарушаване на нейната повърхност. Тревистото растение също така притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства, като действа и успокояващо на стомашно-чревния тракт. Точният механизъм на ограничаване на възпалителните процеси е чрез стимулиране на надбъбречните жлези да секретират хормони, потискащи инфекциите.
Изследване действието на билката върху животни показват, че тя предпазва черния дроб от вредното въздействие на алкохола и някои токсини. Куркумата също е ефективна при проблеми с храносмилането чрез стимулиране потока на жлъчната течност.

7. Гинко билоба

Листата на дървото съдържат антиоксидантни съединения, наричани билобалиди и гинколиди, които предпазват тялото от увреждания, причинявани от наличието на свободни радикали. Освен това, е установено, че предпазват организма от облъчване с радиоактивни частици. От изследвания върху животни, третирани с листа от гинко билоба, се доказва, че техните организми за защитени при подлагане на тест, на който те биват облъчвани с радиоактивни частици.

7-те най-силни билки имуностимулатори
4.5 (90.83%) 48 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2014 20:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи