8 причини защо практикуването на самомасаж е страшно полезно

Мария
Написана от Мария юни 28, 2016 18:11

8 причини защо практикуването на самомасаж е страшно полезно

Акценти:

  • Масаж - практикуване
  • Лечебни свойства - самомасаж
  • Артрит - менструални болки

Свързани:

Ако нямате възможност за професионален масаж, не е проблем – можете да се обучите на основите на масажа и да се масажирате сами.

При някои диагнози, например, фибриомиалгия – хронична скелетно-мускулна болка – самомасажът е единствено ефективният терапевтичен метод.

Възможността за облекчаване на проявленията на заболяванията – това, разбира се не е единствената причина да станете масажист сами на себе си. Трябва да се пробва и защото:

1. Лесно е

Дори ако нямате възможност да се масажирате с ръце, можете да практикувате самомасаж с помощта на топка на тенис – поместете я между лопатките и търкаляйте нагоре надолу, притискайки гърба към стената.

Тези ежедневни упражнения ще понижат болезнените усещания.

2. Вече умеете всичко

Много пъти сте си правили масаж, без дори да се замисляте. Когато практикувате йога или пък когато натривате краката със спарчето, разтривайки слепоочията, за да облекчите главоболието, или пък гърба за облекчаване на напрежението, фактически вие сами сте се масажирали.

3. Това облекчава стреса

Кожата – това е такъв орган, както и очите, ушите, езикът или носа, и нейните рецептори също трябва да се активизират, при заседнал начин на живот това невинаги е възможно.

При самомасаж се стимулират подкожните рецептори, които повишават активността на блуждаещия нерв.

Когато правите масаж редовно, вие се очите да се отпускате добре, излагането на стрес ще бъде по-малко и ще намалите риска от различни заболявания.

4. Евтино е

Докато един професионален масаж, е доста скъпо удоволствие, самомасажът не струва и стотинка. Истина е, че различните масажори, валяци и прочие инструменти изискват еднократна инвестиция, затова пък ще ги използвате постоянно.

Дори спортистите в самото начало на кариерата си усвоявате методите на самомасажа, тъй като невинаги имат възможност да използват услугите на професионален масажист.

5. Удобно е

Самомасажът пести не само пари, но и време. Например, защо да не си масажирате предмишниците и ставите на ръцете, докато си стоите в автобуса или говорите по телефона? Старайте да използвате за такива мини сеанси всякакво свободно време.

6. Относително безопасно

Много лекари препоръчват преди началото на курса самомасаж да се консултирате с професионален масажист и да получите индивидуална препоръка.

Опитният специалист в зависимост от здравословното ви състояние, нивото на болка и други фактори, разработва специален масажен комплекс.

Преди използване на масажни инструменти е желателно получаването на указания по правилна експлоатация, макар че повечето са безопасни.

7. Подобрява се качеството на тренировките

Повечето хора отделят огромно внимание на тренировките, но рядко загряват. В последно време йогата става все по-популярна, а задължителна част от нея са упражненията за разтягане, които са особено полезни след силови натоварвания.

Разтягането способства за отпускането на мускулите и отделянето на млечната киселина от тях, натрупала се по време на тренировки.

Благодарение на това по-бързо се възстановяват увредените мускули и се понижават болезнените усещания. Самомасажът с различни масажни приспособления след тренировка помага за отърваване от чувството за дискомфорт по време на движение.

8. Има лечебни свойства

Както бе казано по-горе, самомасажът помага за облекчаване на болката при фибримиалгия.

При много хора с артрит след курс самомасаж се подобрява качеството на съня, като помага и за намаляване на менструалните болки, намалява желанието за пушене, а също така помага за излекуването на запека.

8 причини защо практикуването на самомасаж е страшно полезно
4.5 (90%) 20 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 28, 2016 18:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи