8 причини защо увереността е по-добра от надеждата

Калина
Написана от Калина август 18, 2015 17:44

8 причини защо увереността е по-добра от надеждата

Акценти:

  • Защо е по-добре да сме самоуверени?
  • Как изглежда увереният човек в очите на заобикалящите го хора?
  • Защо увереността е по-добра алтернатива от надеждата?

Свързани:

Хората са различни и всеки има свое виждане за живота и своите вярвания. Докато някои хора казват, че нищо не е възможно без надежда и само човекът, който се надява, може да успее в живота, други мислят, че увереността е ключът към успеха. Предлагаме ви да погледнете към няколко причини защо увереността е по-добра от надеждата.

Знаете какво искате

Какво е надеждата? Човекът, който има надежда, е този, който вярва в по-добри времена и мисли позитивно за бъдещето. Но тези хора не са си определили цели. Те имат само очаквания. Уверените хора винаги знаят какво искат. Те имат план, който следват, и знаят какво да правят и как да действат. Ако имате увереност, не чакате да се случи някакво чудо, защото искате да сбъднете всичките си мечти.

Не чакате

Увереността изпълва цялото ви време и нямате и една свободна минута за губене в нещо допълнително, защото имате много задачи за изпълнение. Животът ви е пълен с интересни приключения, тъй като да бъдете уверен човек означава да не се страхувате да опитвате непознати неща. Да чакате нещо хубаво да се случи е само въпрос на надежда и не ви дава никакви гаранции за по-добро бъдеще.

Винаги имате какво да правите

Често не правим някакви неща, защото не сме сигурни в тях и после съжаляваме. Всъщност няма защо да се съмнявате дали да направите това, което искате, или не, защото все пак вие искате да го направите. Всъщност то е възможно, защото сте уверен човек.

Търсите най-доброто решение

В случай на някакъв проблем увереността ни кара да търсим най-доброто решение, защото със сигурност знаем, че има такова. Надеждата не ви кара да действате и да опитвате, а ви оставя сами с вашите мисли и очаквания. Този, който иска нещо, търси най-добрия начин за постигането му, а този, който се надява, само чака и иска.

Готови сте за още

Уверените хора са винаги готови за повече, тъй като те не следват някакви правила или граници. Те винаги дават всичко от себе си за каквото и да е и по този начин развиват уменията си. Хората, които се надяват, са щастливи от това, което имат, което е чудесно, но то не им дава стимул за повече постижения.

Можете да приемете промените

Животът е непредсказуем и често ни носи най-неочаквани промени. Важно е да можете да се изправите с достойнство пред всяка ситуация и да я приемете както всички преуспели хора правят. Надеждата означава да очаквате нещо и да се натъжите, когато очакванията ви не се осъществят.

Чувствате се по-добре

Когато очаквате нещо да се случи, понякога се проваляте, защото нещата не винаги се случват както искате. Това повлиява на емоционалното ви здраве и дори може да доведе до депресия. Това обаче няма да се случи, ако спрете да чакате, и вместо това започнете да действате.

Привличате преуспелите хора

Като цяло ние сме заобиколени от хора, с които имаме много общи неща. Ако вие се надявате и не се опитвате да промените нещо за по-добро, то тогава ще привличате мързеливи и неуверени хора. Ако сте уверени и силни, ще преуспеете и ще имате инициативни и щастливи хора около себе си.

Надеждата е определено нещо, което всеки трябва да притежава, защото тогава няма да съществува позитивно мислене. Но не можете да бъдете успешен човек и да получите всичко, което искате, ако само мислите и се надявате. Увереността е много по-важна от надеждата, защото тя ни кара да действаме и да постигаме целите си.

8 причини защо увереността е по-добра от надеждата
4.5 (89%) 80 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 18, 2015 17:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи