Ако досега не сте опитвали домашно приготвен сладолед, използвайте някоя от тези рецепти, за да се насладите на неповторимите вкусови качества.

Сладолед с праскови и орехи

Разбийте млякото битата сметана заедно. Добавете захар, царевично нишесте и сол. Оставете на слаб огън за 15 минути и докато царевичното нишесте постепенно се сгъсти. Добавете яйчен жълтък. Нарежете прасковите и ги потопете в царевичен сироп за няколко минути. Добавете препечени орехи и оставете в хладилник. Накрая поставете сместа в машината за сладолед.

Сладолед  „Хъкълбери“

Смесете яйцата и захарта в тенджера. Разбъркайте на средна температура до получаване на балончета. Изсипете в купа и добавете ванилия. Съхранете в хладилник за няколко часа и след това поставете в машината за сладолед.

Ягодов сладолед

Добавете подсладено кондензирано мляко, захар и пълномаслено мляко в купа и разбийте добре. Пасирайте ягодите с лимонов сок в блендер и добавете млякото. Поставете в хладилника за няколко минути и използвайте машина за сладолед.

Мока сладолед

Поставете в микровълновата пакет от полусладък шоколад и добавете чаша силно кафе. Извадете тенджера и добавете бита сметана, захар и кафе на гранули. Сместа се загрява, докато захарта се разтвори и след това се добавя разбито яйце. Разбъркайте 10 минути, след което добавете в сместа от шоколад и кафе. Оставете в хладилник за няколко часа и използвайте машина за сладолед.

Орехов сладолед

Разбийте захарта и млякото с миксер в дълбока купа. Оставете на слаб огън за 5 минути. Изчакайте сместа да се сгъсти и добавете сметана и ванилия. Подгответе захаросаните орехи като разстопите захарта в тенджера и добавите орехите. След като се захаросат орехите се втвърдяват, добавете ги към сместа за сладолед и използвайте машина за приготвяне на сладолед.

Сладолед с кафе

Оставете млякото, захарта и сметаната да заврат в тенджера. Добавете смляно кафе към сместа и я оставете да престои в продължение на половин час. След като сместа престои добавете царевично нишесте и мляко. Оставете върху котлона, докато млякото се сгъсти. Добавете крема сирене и оставете сместа да се замрази в машината за сладолед.

Chèvre сладолед

Използвайте смес за ванилов сладолед. Оставете сладоледа да се размекне на стайна температура в продължение на няколко минути. Добавете сирене „Блан“, крема сирене и натрошеното „Chèvre“ (продукт от козе сирене, с френски произход), а след това внимателно разбъркайте с помощта на шпатула. Оставете сместа във фризера и замразете за един час.

Сладолед от кокосов карамел без млечни продукти

Смесете кокосово мляко с мусковадо (вид подсладител), добавете захар и оставете да заври на умерен огън. След като заври я оставете още 20 минути, докато сместа се сгъсти и потъмнее до плътна карамелизирана консистенция. Добавете кокосово мляко към сместа и го разбъркайте, като добавите шест жълтъка. Изключете печката. Замразете микса във фризер в продължение на няколко часа. Машина за сладолед трябва бързо да превърне млечната смес в сладолед.

Ако сте уморени от еднообразните шоколадови и ягодови вкусове, можете да се приготвите някоя от тези рецепти. Колкото повече експериментира с тях, толкова по-добър вкус ще получите. Добавяйте свежи летни плодове и гарнирайте сладоледа с разнообразни резенчета, боровинки, ягоди, малини или други сезонни плодове.