Ако косите ви капризничат всеки ден

Мария
Написана от Мария септември 4, 2015 22:31

Ако косите ви капризничат всеки ден

Акценти:

  • Коса - капризничене
  • Козметик - маска със зехтин
  • С шампоан или без

Свързани:

Косата всеки ден ви прави неприятни изненади? Ако тя е суха или увредена, то редовното им фиксиране може да ги увреди още по-силно? Хванете малък кичур коса с ръка и внимателно го дърпайте в различни посоки. Ако косата ви лесно се начупва, това е признак на недостатъчна влажност.

Най-добрите средства

На етикетите на много козметични препарати е посочено, че са овлажняващи. В действителност те могат само да покриват косата и да я правят по-мека.

Избирайте храни с натурални масла, например с арганово или зехтин, глицерин, сорбитол, масло от ший. Избягвайте шампоани с минерални масла и вазелина, които събират влага на повърхността на косата и препятстват насищането му.

Топлината – приятел или враг

Най-добрият метод за фиксиране на косата е топлинното въздействие. Но следва да предпазваме косите от уврежданията, които им нанасят сешоара, машата за изправяне. Докато косата е мокра, равномерно разпределете по нея защитен мус или лосион. Когато сушите със сешоар тънките коси използвайте по-ниска температура. За по-твърдите коси можеда се използва и по-висока температура.

Следете промените във времето

Независимо от типа на косите атмосферните условия оказват въздействие върху тях. Студеният въздух и палещото слънце изсушават косата също както солената вода и хлора. Ако косите се подлагат на подобни въздействия, използвайте шампоан и кондиционер за сухи коси. При вредни за косата атмосферни условия слагайте шапка или капела.

Долу на цъфтящите връхчета!

Защо толкова много държите на цъфтящите краища? Има едно правило – подстригвайте връхчетата на косата на всеки 6-8 седмици, особено ако използвате сешоар и други устройства при фиксиране на косата.

Стилистите препоръчват избягване подстригването в домашни условия, тъй като тъпите ножици могат силно да навредят на вашите коси. Освен това подрязването на краищата на косата зад главата не е толкова лесно!

Овлажнявайте косата

За много сухи коси опитайте кокосово масло или такова от жожоба. Втрийте няколко капки масло в мокрите коси и оставете за няколко минути. Измийте маската с овлажняващ шампоан и нанесете кондиционер. За по-добър ефект дайте на сешоара и пресата почивка за няколко дни и оставете косата ви да изсъхне самостоятелно.

Не прекалявайте с химиите

Нуждае ли се косата ви от изправяне или постоянно боядисване? Химическите средства обезводняват косата и я правят слаба. При често и обилно използване на подобни средства за косата загубва обема си и се накъдря.

При боядисването на косата в салона се придържате към цвета в пределите на 3 нюанса от вашия естествен. Боядисването в цвят близък до естествения, изисква по-малко химическо въздействие. И опитайте да се откажете от такива процедури изобщо.

Станете козметик в кухнята

Смесете в равни съотношения зехтин и мед ще си направите на бърза ръка отлична маска за коса. Сместа може да мирише толкова апетитно, че да ви се прииска да я изядете, но тя е предназначена за изящни къдрици.

С шампоан или без

Разбира се на всички ни иска всеки ден косата ни да изглежда, че сякаш току що е измита. Но няма нужда косата да се миене, докато никога не стане мазна. Постарайте се да избягвате честото използване на шампоан. Или пробвайте схемата – ден с шампоан, ден без него, просто намокрете косата и нанесете кондиционер.

Ако косите ви капризничат всеки ден
4.5 (89.09%) 22 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 4, 2015 22:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи