Алергична кашлица – причини, симптоми и лечение

Мария
Написана от Мария юни 3, 2015 00:14

Алергична кашлица – причини, симптоми и лечение

Акценти:

  • Алергична кашлица
  • Кожни обриви
  • Укрепване на имунитета

Свързани:

Хората често подценяват опасността, когато внезапно започнат да кашлят, появява им се безпричинна хрема и кихане.

Някои допускат, че възможната причина за това е алергия, но най-често симптомите се приписват на вируси и на настинки.

Това се дължи на факта, че повечето хора имат вредния навик да се самолекуват според прочетеното в Интернет и затова алергията продължава стремително да се развива.

Подценяването на риска от наличие на алерген, който е предизвикал кашлицата, е много опасно за здравето. Затова е важно да обърнете внимание на признаците на алергична кашлица и да се опитате да отстраните нейния първоизточник.

Какви са симптомите?

Най-често при алергичния човек пристъпът започва с появата на хрема или кашлица. Алергичната кашлица се появява в момента, когато алергенът попадне на лигавицата на гърлото.

Фаринксът е много чувствителен орган и реакция е възможна дори ако на него попадне незначително количество прах или никотин.

Навярно много хора са забелязали, че на улицата или у дома през лятото могат да почувстват нужда да се изкашлят или да се изкихат, ако са отворени прозорците или в жилището просто въздухът просто е прекалено изсушен.

Това е напълно нормално – човек е възможно да покихва или да се изкашля по няколко пъти дневно на улицата или у дома и това не се счита за признак на някакво заболяване.

Организмът на здравите хора е способен да се преборва с такива дразнители и кашлицата или съответно кихавицата преминава незабелязано, без да им създава дискомфорт.

При изкашляне власинките, заобикалящи бронхите, се опитват да „прогонят“ чуждите вещества.

Алергичната кашлица сама по себе си не е особено опасна, но ако е съпроводена с отичането на лигавиците на носоглътката, то е възможно да предизвика стеноза на фаринкса.

Това е заболяване с повишен праг на смъртност, особено при децата. Пароксизмалната кашлица, буквално обръща наопаки бронхите се обостря още повече през нощта.

Ако е започнало подуване, то съществува риск от свиване на глотиса. Болният кашля задъхва се, появява се риск за живота му.

Какви са причините?

Трудно е да се каже еднозначно какво е станало причина за поява на такава кашлица, ако човек до този момент не е страдал от такива пристъпи.

Но най-често алергенът се крие в пролетния цъфтеж, в животинската козина или в домашния прах.

Това обаче са главните алергени, които е нужно да се отстраняват, тоест да се прекрати излагането, веднага при подозрение за заболяването.

Как се лекува алергична кашлица?

Първата стъпка към пълното излекуване е откриването на алергена, предизвикващ алергия. Следва да се има предвид, че кашлицата, хремата, кихането са симптоми и признаци на заболяване.

За успешното им лечение на първо място е необходимо да премахнете дразнителя.

Ако това е котката, то е необходимо да дадете на някой друг да се грижи за животното; ако това е домашния прах и сухия въздух, то задължително следва да овлажните въздуха в помещението, в което прекарвате по-голяма част от времето си.

При лекарствена алергия, ако вече се е появила кашлица и кожни обриви, е препоръчително да се консултирате с лекар.

При лечение на алергичната кашлица е важно да укрепите имунитета си. За тази цел е необходимо да употребявате повече плодове – най-вече такива, съдържащи витамин С, хранителни добавки, но само ако такива са ви препоръчани от лекуващия ви лекар. В никакъв случай не започвайте да ги приемате на своя глава.

Алергична кашлица – причини, симптоми и лечение
4.3 (85.93%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 3, 2015 00:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи