Американски учен не се е къпал и мил повече от 12 години – каква е причината

Мария
Написана от Мария ноември 16, 2015 20:27

Американски учен не се е къпал и мил повече от 12 години – каква е причината

Акценти:

  • Хигиена - поддържане
  • Обществени санитарни норми
  • Хепатит А - мръсни ръце

Свързани:

Основателят на биотехнологичната компания Дейвид Уитлок е убеден, че водата и сапун са вредни за здравето, тъй като измиват от повърхността на кожата полезните бактерии.

Американският инженер-химик Дейвид Уитлок не си е вземал душ вече повече от 12 години, и според неговите твърдения, се чувства прекрасно.

Уитлок смята, че миенето особено със спарче и със сапун, е вредно за здравето, тъй като при този процес от повърхността на кожата се отстраняват полезни бактерии, които ефективно я очистват, овлажняват, дезодорират и лекуват.
Уитлок е един от основателите на биотехнологичната компания AOBiome.

Той е разработил бактериален спрей, чието търговско название се превежда, като „майка-мръсотия“, редовното напръскване, с който, както твърдят представителите на компанията, позволява на човек да спре да използва кремове, сапуни, шампоани, душ гелове, дезодоранти, а в бъдеще – и от ваната и от душа.

Спреят съдържа бактерията Nitrosomonas eutropha, която в природата обитава повърхността на кожата на гръбначни и безгръбначни организми, не се среща само при човека, поради което, както предполага Уитлок, се отмива по време на хигиенни процедури с използването на специални почистващи средства.

Nitrosomonas eutropha окислява амоняка, и нейни натрупвания се наблюдават в богати на органични вещества места, например в канализационните тръби.

Уитлок предполага, че преди повсеместното въвеждане на съвременните хигиенни стандарти и условията за провеждането им, тази бактерия успешно е процъфтявала на повърхността на човешката кожа, като се е хранела с амоняка, влизащ в състава на потта.

Продуктите от окислението на амоняка, нитритът и азотният оксид, убеден е Уитлок, осигуряват естественото почистване и овлажняване на кожата, защитават я от възпаление, а също и премахват неприятната миризма на потта.

И въпреки твърденията на инженер-химикът следва да се отбележи, че неговите твърдения, че не се мил 12 години не могат да се приемат за чиста истина, а е много вероятно да лъже с чисто комерсиална цел – за да стимулира продажбите на създадения от него продукт, който самият той определя като алтернатива на всички продукти за лична хигиена.

Също е добре да се припомнят и заболявания на мръсните ръце, които могат да се избегнат, ако човек поддържа елементарна хигиена.

Едно от заболяванията, които се предават чрез мръсните ръце е дизентерията, но бързаме да ви успокоим, че в България е много малко вероятно човек да се „сдобие“ с такова заболявания.

Колкото и да се обвинява в липса на държава, все пак санитарните власти успяват да подсигурят едно минимално ниво на обществена хигиена.

Хепатит А, известен повече с един от симптомите си – жълтеница, също се предава чрез немити ръце. Макар и вероятността, при липса на огнище на инфекция в района на пребиваване, от развитието на заболяването да е много малко, все пак опасността не бива да бъде подценявана.

Относно поддържането на хигиената на тялото чрез къпане и вземане на вана – то най-голямата опасност при продължително неизвършване на хигиенните мероприятия е развитието на досадни гъбични инфекции в областта на краката, тъй като особено през зимните месеци през цялото време, те са обути в дебели чорапи, а както знаем гъбичките обичат тъмните и влажните части на тялото.

Също така предпоставки за развитие на микотични инфекции има и в интимната област както при мъжете, така и при жените.

Американски учен не се е къпал и мил повече от 12 години – каква е причината
4.5 (89.09%) 44 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 16, 2015 20:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи