Антибарби – необходима ли е на съвременните момиченца

Мария
Написана от Мария март 12, 2016 02:20

Антибарби – необходима ли е на съвременните момиченца

Акценти:

  • Оттенъци на кожата
  • Барби - проблеми
  • Антибарби - необходимост

Свързани:

Родителите се безпокоят, че куклата Барби въвежда стандарти за красота, недостижими за реалния човек – твърде тънка талия, слаби крака, идеално симетрични черти на лицето…

В отговор на обвиненията производителите създали „антибарби“. Тя много повече прилича на реално момиче. Към комплекта са включени лепенки във вид на пъпки, стрии, целулит, белези. Необходима ли е антибарби на нашите деца?

В продължение на 57 години Барби беше не просто Кукла, а своеобразен еталон на красотата. Повечето жени вероятно си спомнят как те и много други техни приятелки са мечтали да приличат на тази кукла.

С възрастта обаче идва и разбирането, че красотата е индивидуалност, а не набор от параметри и стандарти. Но как да се обясни това на дете?

Отговорът – всяка майка на момиченце трябва да умее да се конкурира с куклата. Добре да си се спомни в детството. Как основен еталон за всяко момиченце винаги е била именно мама.

Именно мама за едно дете е по-красива от всяка кукла Барби, поради тази причина от светогледа на майката, от това как изглежда и какви идеали пропагандира, зависи и това с какви представи за красота ще порасне нейната дъщеря.

Сега, когато положителното отношение към несъвършенствата на тялото става популярно, когато на подиума се появяват модели с пищни форми, и все повече жени с форми не само не се притесняват да ги демонстрират пред света, но и призовават към това и останалите, Барби беше принудена да се промени.

Всички деца желаят да имат красиви играчки. Женската красота – това е здраве. Пъпките, целулитът и прочие несъвършенства на кожата – това са признаци на проблем в организма.

Най-често тези проблеми са свързани с неправилно хранене. Куклата служи за определен ролеви модел и трябва да пропагандира здравословен начин на живот, а това означава и спортни форми, а не наднормено тегло.

С тези аргументи някои майки обосновават избора си да не закупуват антибарби на своите дъщери.

През 2014-та година Кин Калмон, водещ дизайнер на куклите Барби, дава интервю за нереалистичните форми на куклите, в което твърди, че Барби никога не е била създавана, за да символизира действителността.

През годините образът на куклата се е променял, но тези изменения са незначителни в сравнение с тези, които сега очакват куклата.

Водещата дизайнерка на Барби и нейният екип разбират, че отговарят преди момиченцата и техните родители за тези стандарти за красота, които се залагат от детството.

През изминалата година в САЩ стартира производство на т.нар. Лемили, която е същата като обикновената, само че с пропорциите на нормално 19-годишно момиче, което има пъпки, цеулит, стрии, белези, които се прилепват със специални лепенки.

След като била пусната в Продажба, компанията – фирмата производител на куклите Барби, представила на света 3 нови версии на Барби – висока, миниатюрна и с паласки.

Също може да се избира измежду 8 различни оттенъци на кожата, 14 типа на лицето, 18 цвята на очите, 22 вида прически и 23 различни видове цвят на косата.

Освен това глезените ще бъдат подвижни, което ще позволи носенето на обувки с равна подметка.

В Америка, освен всичко друго, се продава и приятелка на Барби –кукла инвалид. В България обаче такава няма. Свързано ли е обаче с лошото отношение на българина към инвалидите.

Антибарби – необходима ли е на съвременните момиченца
4.6 (91.84%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 12, 2016 02:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи