Бързо отслабване, без да се лишавате от нищо! Уникалната система 5/2

Мария
Написана от Мария октомври 12, 2015 19:16

Бързо отслабване, без да се лишавате от нищо! Уникалната система 5/2

Акценти:

  • Разтоварващи дни - правила
  • Прием на течности - разтоварване
  • Техника - система 5/2

Свързани:

Бързо отслабване, без да се лишавате от любимите си ястия и храни – реалност, за която непременно трябва да узнаете. Простата схема на хранене с 2 разтоварващи дни твори чудеса.

Вие не само се отървавате от наднорменото тегло, но и подобрявате здравословното си състояние.

Отслабване, без да се лишавате от никакви любими храни и ястия, е мечта на може би всички хора с наднормено тегло, които са сблъсквали с всички трудности в процеса на отслабване.

За съжаление, колкото и да се стараем да надхитрим своя организъм физиологията си казва своето. Отслабването е възможно само тогава, когато употребявате по-малко, отколкото разходвате. Това е прост и същевременно „железен“ закон, който е невъзможно да бъде заобиколен.

Бързото отслабване е вредно за здравето. „Колкото по-бавно вървиш, толкова по-далеч ще стигнеш.“ – гласи първото правило в диетологията.

2 разтоварващи дни и 5 „обикновени“

Не можете да се лишите от любимото ви руло „Стефани“ и печено месо? Тогава ще ви бъде интересна диетата, която е измислена от френския журналист Майкъл Мозли.

В един от своите филми за здравословно хранене Майкъл заедно с учени и лекари разисквал въпроса за взаимовръзката между режима на хранене и дълголетието. Всички се съгласили, че за удължаване на живота периодично трябва да се гладува.

Идеята за ограничаване на калоричността на хранителния режим не е нова. Експериментите върху лабораторни животни показват, че намаляването на калоричността на храненето с 30% може да увеличи продължителността на живота им с 15-20%.

Като техните организми в по-малка степен са изложени на хронични заболявания и естествено на затлъстяване.
Основавайки се на тази информация Майкъл Мозли създал много проста, но ефективна диета, същността на която се свежда до това, че 5 дни в седмицата човек яде както обикновено, но 2 пъти седмично ограничава калоричността на порциона до 500-600 калории дневно.

Как се прави това?

Избирате 2 дни в седмицата – подред или разбъркано, когато калоричността на приетата през деня храна ще съставлява 500 килокалории, ако сте жена и 600, ако сте мъж.

За много хора тази схема е много привлекателна, тъй като през останалите 5 дни можете да не се отказвате от нищо. Но и в разтоварващите дни по отношение на избора на храни няма никакви ограничения. Най-важното е да не се прескочи лимитът от калории.

Най-идеалният вариант ще бъде, ако в разтоварващите дни се ограничите само до 1-2 хранения. Ефектът ще бъде по-слаб, ако разпределите 500-600 килокалории на 3-4 приема. Най-добре е да закусвате с 300 килокалории и да вечеряте също с толкова.

По време на разтоварващите дни следва да изпивате големи количества вода и билков чай. Добре е да се откаже от кофеина през тези дни. В денонощието трябва да има минимум 12 часа, в които не употребявате храна.

Системата 5/2 е много проста и достъпна абсолютно за всички. Много скоро ще почувствате не само справяне с излишните килограми, но и съществено подобряване на здравословното състояние.

За съжаление, единственият недостатък на тази схема на хранене е силата на волята, която следва да се прояви по време на разтоварващите дни.

За тази цел можете да си помогнете по следния начин – когато почувствате пристъп на глад веднага изпивате бавно 1 чаша вода. Много е важно да я изпиете бавно, тъй като ако го направите бързо ще натоварите бъбреците.

Бързо отслабване, без да се лишавате от нищо! Уникалната система 5/2
4.5 (90.89%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 12, 2015 19:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи