„Бавният“ секс – осъзнатата наслада

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2016 22:37

„Бавният“ секс – осъзнатата наслада

Акценти:

  • Обстановка - създаване
  • Осъзнатост - собствена
  • Роли - смяна

Свързани:

А какво, ако тайната на секса, който става все по-добър и не загубва страстта, е в неговата бавност? В това е убедена сексологът Диана Ричардсън, която посвещава на бавния секс последната си книга.

Забавянето помага за откриването на нови усещания, като същевременно оставаме в контакт с емоциите си. Сексологът Диана Ричардсън преподава бавен секс повече от 20 години и е убедена, че всеки от нас може даде думата на своето тяло.

Опитайте да забавите и напълно да присъствате във всяко мигновение на сексуалния акт, вместо да се ориентирате към оргазма, лишавайки се от възможността да почувствате фините нюанси през цялото време на сексуалното общуване.

Такова разбиране за секса не е характерно за нашата култура, където желанието и удоволствието се асоциират с импулсите и възбудата.

Сексуалното забавяне позволява отново да пробудим всички свои чувства, като отваря вратите за емоциите и избавя от необходимостта да се очаква някакъв резултат, което е особено важно за мъжете.

До този извод стига сексологът Ален Риен, като това се отнася и до проблема с преждевременната еякулация, и връщането на желанието при двойка с голям стаж.

Неслучайно пионерите на съвременната сексология Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън са разработили метод за бавно и съзнателно изследване на тялото, превръщайки го в сензорна лаборатория.

1. Смяна на ролите

Един аргумент в полза на бавността е недостатъчен, за да го реализирате на практика. В нашата култура, а и в нашето съзнание времето трябва да носи резултат, включително и времето, загубено в секс.

Оттам идва и необходимостта да вървиш директно към целта си, тоест към оргазма.

Бавният секс е нещо противоположно – удоволствие от самия път, когато ласките и погледите предизвикват съпътстващи усещания и емоции.

Главата и тялото стават единно цяло. Експерти отбелязват, че такова изменение на темпа позволява да се предостави на партньора роля на пълноправен участник в процеса, а не само на инструмент за постигане на наслада.

Важно е да имате предвид – много мъже са убедени, че отговорят за насладата на партньорката си. Предполагаемото преразпределение на ролите позволява на всеки да дава и получава и така да намали опасността от разочарование.

2. Осъзнаване на себе си

Забавянето позволява по-добре да осъзнаваме себе си и партньора, но също и себе си под погледа на партньора. Това не е толкова просто, особено за тези, които страдат от комплекси.

Справянето с напрежението е възможно с помощта на т.нар. софрологичен стриптийз, когато си представяме, че с всяка свалена дреха сваляме някакъв комплекс или тревога.

Разголвайки се напълно, ние се оказваме освободени и достъпни. Тези, които го правят, радикално променят живота си, защото отново са готови да следват тялото си. Премахват се блокажите, изчезват нереалистичните очаквания.

Важно е да имате предвид – когато сме съсредоточени върху усещанията и изследваме новите впечатления, се откриваме отново, а също и осъзнаваме, че сами ограничаваме своята сексуалност и чувственост.

На тялото по време на секс му трябва само едно – да си изключим главата и да му позволим да управлява ситуацията.

3. Създаване на обстановка

За бавния секс е нужна чувствена обстановка. И миризмите, и цветовете, и тъканите помагат да направим усещанията централен елемент на интимните отношения. Ваната и масажът също придобиват еротичен характер.

„Бавният“ секс – осъзнатата наслада
4.5 (89.29%) 56 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2016 22:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи