Бира вместо шампоан: как въздейства на косата?

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 20:58

Бира вместо шампоан: как въздейства на косата?

Акценти:

  • Шампоан - бира
  • Масло от жожоба - маска
  • Термична обработка - трансформация

Свързани:

Косата е едно от най-важните неща, що се отнася до външния вид на всяка жена.

Днес тя е във всякакви форми, цветове и типове, но за да изглежда добре, задължително условие е да й се отделя нужното време – то включва полагане на правилната хигиена, всякакви маски за блясък, подсилване на цвета, балсами, шампоани и т.н. – съществуват безброй видове козметика, които гарантират да подобрят състоянието на косата ни, да спрат цъфтежа и да заздравят косъма.

Известни са ни и много бабини методи и маски, за които се вярва, че помагат – такива примери са маската с жълтък от яйце, различните смеси от ябълков оцет и какво ли още не, но малко известно средство е бирата.

Бирата е сред любимите освежаващи напитки на много от представителите на силния пол, но се оказва, че тя може да намери полезно приложение и в женския свят.

Тя бива чудесно използвана като шампоан, като балсам и в смеси с други съставки като маска.

Какво в бирата влияе на начина, по който изглежда косата?

Бирената мая, и по-точно всичките белтъчини и витамини, които се съдържат в нея са тези, които носят всичките ползи на косъма ни.

Белтъчините са градивен елемент на всички клетки в човешкото тяло, затова и имат уникалното свойство да заздравяват изтощената коса.

Също така, витамините В, които преобладават от витамините в състава на бирата, играят уникална роля, що се отнася до сухата, перушинената коса.

Те, заедно с малтозата и сукралозата – захари – придават на косата и невероятен блясък. Друго желано нещо, което ще успеете да постигнете е гъстота – отново благодарение на градивните свойства на белтъчините в бирената мая.

Какъв вид бира да използваме?

Днес съществуват всякакви разновидности бира от всички краища на света – като започнем от американската бира, популярна сред студентите и стигнем до българската традиционна.

Внасят се целогодишно и множество други видове от кои ли не държави, като вкусът на всяка от тях се различава с по нещо от този на другите.

Той зависи най-често от процеса на ферментация и от малца. Начинът на обработка при всеки вид е различен, а някои фирми добавят и други съставки, за да направят производството си по-вкусно.

Следователно, и бирата съдържа различно количество вещества, елементи, минерали и т.н., а алкохолът в нея има пречиствателно свойство, което поддържа косата ни чиста.

Но как да разберем кой вид бира е най-подходящ за маска за косата ни?

Учените препоръчват да използваме традиционната бира, направена от чист хмел – консервантите и всичките добавки, съдържащи се в днешните бутилирани бири не само че няма да помогнат на косата ни със сигурност, но и най-вероятно биха й навредили.

Естествените вещества в хмела, от друга страна, биха били от изключителна полза за доброто състояние на косата ни.

Как се прави?

Съществуват много видове рецепти за смеси с бира, най-вече с други съставки, които най-вероятно можете да намерите в кухнята на всяко едно нормално домакинство, но най-ефективната представлява смес с истински щадящ косъма, шампоан – ¼ бира се оставя да почти да заври и щом мехурчетата започват да се пропукват, се маха от котлона и се оставя да се охлади на стайна температура.

Чрез термична обработка много от съставките й претърпяват трансформация, за да е сигурно, че няма да се навреди на косата.

След като се охлади, бирата се смесва с 1 малка чаша шампоан – това е обикновена смес, която почиства косата из основи. За балсам и всякакви видове маски, можете да комбинирате бирата с масло от жожоба, жълтък от яйце, ябълков оцет и подобни.

Благоприятният ефект на алкохолната напитка върху косъма е научно доказан.

Бира вместо шампоан: как въздейства на косата?
4.5 (89.86%) 73 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 20:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи