Бирата нанася „смъртоносен“ удар – топ 5 най-засегнати органи

Мария
Написана от Мария февруари 27, 2016 16:46

Бирата нанася „смъртоносен“ удар – топ 5 най-засегнати органи

Акценти:

  • Сърдечни заболявания - фактор
  • Нарушения - хормонални
  • Бъбреци - натоварване

Свързани:

Бирата е една от най-коварните напитки, на първо място, защото се употребява обикновено в огромни количества – по няколко литра в рамките на един ден.

Прекомерната употреба на бира е фактор, обуславящ развитието на сериозни здравословни проблеми.

1. Вредна за стомаха

Макар и бирата да е напитка с нисък алкохолен градус, някои видове съдържат 12-14% чист спирт. Това означава, че при изпиването на литър бира вие изпивате повече от 100 мл спирт, и това заедно с течността, която е в процес на ферментация.

Тази „взривоопасна смес“ създава предпоставки за разяждане на лигавицата на стомаха, а също и отравя организма с продуктите от разпада.

Многобройни изследвания доказват, че хората, които редовно пият бира, имат проблеми с храносмилането. Причината е в това, че бирата способства за сгъстяване на стомашните сокове, поради което храносмилането се нарушава.

Така се развива алкохолен гастрит, съпровождащ се с болки в корема, нарушение на изхожданията и усещане за горчивина в устата.

2. Вреди на черния дроб

Както и всяка друга алкохолна напитка, бирата удря черния дроб. Опасността от бирата се състои в това, че обикновено се употребява в големи количества.

Черният дроб се натоварва не само от алкохола, но и от нездравословното храна, с която бирата се пие – пушена риба, картофени чипсове, сухари.

Това мезе към бирата изобилства от ароматизатори, консерванти, добавки, засилващи вкуса и други, оказващи токсично въздействие върху черния дроб.

Сред хората, които често употребяват бира, не са редки случаите на хроничен хепатит, който дълго време протича безсимптомно.

3. Натоварва бъбреците

Както е известно, бирата притежава изразен диуретичен ефект. При такова активно отделяне на урина от организма се отмиват и жизнено необходими вещества.

Освен това мезето към бирата, съдържащо много сол, способства за акумулиране на течности. Така организмът се натоварва много, в резултат на което механизма, поддържащ водно-солевия баланс също се нарушава.

Непълноценно функциониращите бъбреци са причина за отоци, умора и болки в краката, чести настинки и нарушена сърдечна функция.

В тежките случаи на бирен алкохолизъм в бъбреците се откриват и органични нарушения, причиняващи отмиране на бъбречните тъкани.

4. Фактор за развитие на сърдечните заболявания

При пиене на тази напитки алкохолът много бързо се абсорбира в кръвта, предизвиквайки разширяване на кръвоносните съдове.

Честота на пиене на бира може да причини разширени вени, а в тежките случаи и до разширение на камерите на сърцето, което отчетливо се вижда при рентгенография.

При бирен алкохолизъм хората често се оплакват от нарушения на сърдечния ритъм, слабост, задух дори и при най-малките физически натоварвания. В такива случаи съществено нараства рискът от развитие на исхемична болест на сърцето.

Важно!

Литър или дори по-малко бира на ден за жените – това е прекият и кратък път към хроничния алкохолизъм, който при жените е практически неизлечим.

5. Нарушава хормоналния фон

Както е известно, при производство на бира се използва хмел, който придава на напитката горчив привкус.

Но в хмела се съдържат голямо количество фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони. Ако бирата е в големи количества, може да се стигне до промяна на хормоналния фон при мъжете.

Възможни са дори и изменения във външността, чертите му стават по-женствени, а също и тембърът на гласа се променя. Увеличава се размерът на гърдите, а мазнините започват да се отлагат по бедрата и седалищните части.

Бирата нанася „смъртоносен“ удар – топ 5 най-засегнати органи
4.5 (89.39%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 27, 2016 16:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи