Болезнена любов – топ 6 причини за болки по време на секс

Мария
Написана от Мария септември 18, 2016 10:55

Болезнена любов – топ 6 причини за болки по време на секс

Акценти:

  • Интимни отношения - въздържане
  • Заболявания - гинекологични
  • Застой - венозен

Свързани:

Сексът е едно от най-приятните занимания. Но за много дами се асоциира само с болка. Защо?

Много предполагат, че болката при секс се появява единствено, поради несъответствие на половите органи на мъжете и жените или заради анатомичните аномалии на дамата.

Всъщност тази причина е доста рядка за разлика например от следните обстоятелства:

1. Сухота на влагалището

Поради тази причина проникването на половия член във влагалището може да причини болка, по лигавицата възникват малки ранички, раздразнение, формира се страх пред интимни контакти.

При младите жени най-често недостигът на овлажняващ секрет заради неумелост или равнодушие на партньора, който прониква много бързо, като не дава възможност на жената да се възбуди както трябва.

При жените на възраст сухотата на лигавиците е резултат от естествен дефицит на естрогени и атрофия на тъканите.

Какво да правите?

Не правете секс без желание, например когато сте скарани. Поговорете с партньора за необходимостта да се увеличи времетраенето на любовната игра. Или да се използват лубриканти.

2. Посткоитален цистит

Възниква не по-късно от 2 часа след секс. Налице са всички негови признаци, сред които парене при уриниране, болка в корема.

Какво да правите?

Отидете при гинеколог или уролог, вероятно ще ви назначи изследвания и в зависимост от резултатите – в повечето случаи се изписват антибиотици.

Възпалението в пикочния мехур може да се предизвика от инфекции, предавани по полов път. Не следва да се провежда самолечение. Ако остър цистит бъде оставен без лечение може да прогресира до хроничен или дори да доведе до хроничен.

3. Синдром на раздразненото дебело черво

Проблемите в червата често се отразяват на съседните, интимни органи. Може да се заподозре, че проблемът е в червата, може по болките в корема, метеоризма, редуването на запек и диария.

Какво може да се направи?

Специфично лечение, за съжаление няма, има препарати само за борба с болките.

4. Венозен застой

Развива се не само при дълго въздържане от интимни отношения, но и от заседнал начин на живот.

Кръвта застоява в кръвоносните съдове на органите на малкия таз, първоначално се появява боцкане, а след това силна и внезапна болка, която също така неочаквано минава.

Не е задължително да е по време на секс. Това заболяване води до безплодие и увреждане на важни органи – бъбреци, отделителна система, ректума.

5. Следродилна диспареуния

Най-често възниква при жени, на които е правена епизиотомия – разсичане на перинеума или преживели разкъсване на перинеума и влагалището по време на раждането.

След това винаги се провежда зашиване. Често първите контакти след раждането предизвикват болка и след цезарово сечение. Кърмещите майки също често се оплакват от това.

Какво да правим?

Да чакаме. Няма нужда да се разстройваме и трябва да разчитаме на разбирането от страна на съпруга. Преминава се алтернативни видове интимна близост.

Обикновено това нарушение самостоятелно изчезва 6-12 месеца след раждането. Понякога и по-рано. Но е най-добре при такъв проблем да се запише час при гинеколог, тъй като болката по време на секс може да предизвикана и от други причини.

6. Гинекологични заболявания

При ендометриоза и срастване в малкия таз дълбоките болки могат да възникнат и по време на секс, и в определена фаза на менструалния цикъл. При миома на матката болките в корема при полов акт могат да бъдат силни и обилни менструации.

Болезнена любов – топ 6 причини за болки по време на секс
4.5 (89.2%) 50 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 18, 2016 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи