Болни бъбреци – признак на постоянен страх

Мария
Написана от Мария август 11, 2018 20:06

Болни бъбреци – признак на постоянен страх

Акценти:

  • Подвижност - естествена
  • Внимание - въртене
  • Упражнение - емоционален фон

Свързани:

Китайската медицина се базира на идеята, че в човешкото тяло всичко е взаимно свързано, а заболяванията са пряко свързани с емоционалното състояние.

Например, емоцията страх съпровожда заболявания на бъбреците. Вярно е и обратното твърдение – ако са болни бъбреците, човек може да изпитва постоянен страх. За справянето с проблема помага упражнение, което трябва да се изпълнява ежедневно.

Разбирането, че емоцията на страха е свързана със състоянието на бъбреците, вече може да помогне. Когато се разболяваме, това предизвиква различни опасения.

Но ако болестта е засегнала бъбреците, то състоянието на уплаха може да прогресира, дори при обикновен цистит. Колкото по-ярко изживяваме негативната емоция, толкова по-силно влияе на здравето ни.

Получава се затворен кръг – боледуваме, това предизвиква страх, който усложнява и отлага процеса на оздравяване. Просто трябва да сме наясно, че се страхуваме, защото емоцията се генерира от бъбреците.

Тази идея сама по себе си ще действа като успокоително. И тази мисъл би трябвало да се сподели с близките, за да престанат те да ни плашат със своите лични пиелонефрити, а просто да почувстват кога това е необходимо.

Вярна е и обратната закономерност – ако страхът става редовен гост и дори приятелите са започнали да ни намекват, че се опасяваме от несъществуващи неща, имаме основание да се обърнем не само към психолог, но и да проверим физическото си здраве.

Трябва си направи изследване на урина, за да се уверим в липсата на урологически диагнози.

Канали за оздравяване

Всички заболявания на бъбреците и на пикочните пътища трябва да се лекуват под контрол на специалист. Но освен това можем да се научим на най-елементарните техники на акупунктура, които активизират протичането на енергия по бъбречните канали.

Какво означава това? Нищо мистично – в китайската традиционна медицина има понятие на енергията „ци” – житейска сила.

В трактатите пишат, че ци циркулира по тялото по специални канали. В тялото те са няколко – например, бъбречните канали започват от центъра на стъпалата и се издигат нагоре до областта на бъбреците.

По този канал има активни точки, които помагат на енергията по-активно да циркулира и да храни бъбреците:

  •  Геометричен център на стъпалото – за да намерите тази точка, се движете от пространството между втория и третия пръст на стъпалото надолу.Натискайте известно време около предполагаемия център на стъпалото, докато не откриете особено чувствителна точка, всъщност е това.
  • Център на подбедрицата – от петата нагоре покрай центъра на прасеца, внимателно натискайте точка след точка, докато приблизително в центъра не откриете значително по-чувствителна зона. Това е, което ви е нужно.

Правете масаж на тези точки и на двата крака, като внимателно ги притискате с въртеливи движения – 6 пъти силно, 6 пъти с по-малко натискане.

Повторете циклите на натискане 4-5 пъти за един сеанс.

Упражнение за бъбреците

Това упражнение е от курса цигун за гръбнака. Направете упражнението и ще оцените до колко то влияе на емоционалния фон.

Колкото повече се концентрирате върху всяко движение, толкова по-отпуснато то се получава и толкова по-тихо и спокойно ви става отвътре.

  • Застанете на равна повърхност, ръцете свити в лактите, дланите гледат нагоре;
  • Повдигнете левия крак – трябва да е свит в коленете така, че бедрото да е разположено паралелно на пода, подбедрицата под ъгъл 90 градуса, въртете стъпалото навън;
  • Кракът се спуска надолу;

Обърнете внимание, че въртенето трябва да е с лекота, в рамките на естествените за нас движения.

Болни бъбреци – признак на постоянен страх
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 11, 2018 20:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи