Брак и Развод – кои са най-щастливите години за една двойка

Божка
Написана от Божка май 17, 2018 19:34

Брак и Развод – кои са най-щастливите години за една двойка

За никого не е изненада или новина, че огромна част от браковете в България приключват с развод. Услугите на адвокатите по бракоразводни дела са все по-често търсени и доскоро влюбени хора правят всичко възможно да се отърват един от друг.

Още нещо, което се забелязва като тренд е и факта, че продължителността на браковете пада стремглаво надолу. До преди няколко години често към развод прибягваха двойки с над 10-годишни връзки, но днес този период е значително по-кратък. Не са изключение и разводите преди дори само 12-месечен брак, а има и случай, в който дори месец се струва прекалено дълъг период за младите хора.

Тази негативна тенденция ясно издава, че не всички двойки са подготвени адекватно за брака и това резонно води до множеството разводи у нас. За съжаление все по-малко са тези, които си дават ясна сметка, че за да е устойчив един такъв съюз, то усилия и компромиси се изискват и от двете страни.

Съвсем не е случайно и колко много самотни майки има в България, станали жертва именно на тази тенденция. Според изследване в Европа от 2 100 000 брака на територията на Старият континент – почти милион са завършили с бракоразводно дело или развод по взаимно съгласие.

Според изследване на една от най-престижните адвокатски кантори във Великобритания, почерпило данни от практиката, може да се определят и кои са най-щастливите години за една двойка в брака.

3 години брак

Една от най-масовите заблуди, която попкултурата налага е, че любовта трае само 3 години. Мантра използвана в не един и два филмови сюжета. Истината обаче се оказва доста по-различна.

Според изследването именно след 3 години партньорите най-често свикват един с друг и напасват своите характери. На паневропейско ниво, именно това е и годината, в която много двойки решават да създадат собствено поколение и започват да планират свое дете.

Логично в този момент всъщност връзката между партньорите се заздравява най-много и това резонно укрепва брака.

5 години брак

Петата година от брака е на другия полюс. Най-често в този момент наследниците са малки и често провокират влошени отношения между двойките. Това всъщност е напълно обосновано с оглед на факта, че за модерния човек е трудно да съчетае професионалните си ангажименти, домакинството, гледането на деца и време за връзката и себе си.

Точно 5-тата година в брака е повратна точка в отношенията. В този момент голяма част от двойките се замислят за развод и дори започват да търсят бракоразводни адвокати. Често се смята, че тази година е най-трудната и определено преломна в отношенията.

7 години брак

Следващото препятствие в семейния живот се оказва 7-та година. Често тя бива наричана „стената“, сякаш е високо препятствие, което не всяка двойка ще прескочи.

В този момент от брака рутината е взела своя дан, а инерцията е повече от видима. Често се наблюдават отношения, които са далеч от първоначалната романтика, но в интерес на истината – това е нещо абсолютно стандартно.

Възникват нови проблеми, които могат да създадат нови терзания. Децата, парите, домакинството са все фактори, които започват да влияят по-силно от преди, тъй като съществува натрупване, което води да усещане за безизходица.

Все пак, ако двойките, сключили брак и устояли на времето и след 7-та година, то редица експерти са на мнение, че ги очаква един стабилен, щастлив и изпълнен с радости живот. Разбира се има и изключения, но разводите след тази година намаляват значително като относителна стойност спрямо тренда на ранните раздели.

Брак и Развод – кои са най-щастливите години за една двойка
5 (100%) 1 глас[а]

Божка
Написана от Божка май 17, 2018 19:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи