Бяло течение

Мария
Написана от Мария октомври 16, 2014 16:46

Бяло течение

Акценти:

  • Препоръчително ли е използването на билки при бяло влагалищно течение?
  • Как да предотвратим възпалителни процеси в половите си органи?
  • Причина ли е използването на презервативи за появата на бяло течение?

Свързани:

Кога бялото вагинално течение е нормално?

При жените често се наблюдават вагинални течения, но те са слаби и незабележими.

При определени условия обаче те се усилват и могат да предизвикат силен стрес у жената, дали това е не са признак на някаква патология.

В повечето случаи няма повод за притеснения и вагиналните течения не изискват лекарска намеса.

Най-честите случаи на нормално бяло течение от влагалището са:

При сексуална възбуда и след полов контакт – изтичането на бяла течност от влагалището след секс може да продължи около денонощие.

Ако нищо други не ви безпокои и нямате други оплаквания, не е необходимо да се обръщате към гинеколога си, тъй като стандартния преглед няма да помогне за откриване на конкретната причина за течението.

• Поява на по-обилно бяло-жълто влагалищно течение във втората фаза на цикъла, около периода на овулацията. А по време на самата овулация течението става обилно, воднисто и слузесто.

Продължава обикновено 1-2 дни и не изисква никакво лечение, тъй като е обусловено от нормалните циклични хормонални промени в женския организъм.

При бременност – особено в първия триместър, поради хормоналните промени, честотата и обема на бялото течение рязко се увеличава. И затова повечето бъдещи майки не могат без ежедневни превръзки. Това не трябва да предизвиква безпокойство и теченията ще спрат от само себе си. Опасна е само появата в белия секрет на кръв или кафяви петна.

Кога да се потърси лекарска помощ?

• Бялото влагалищно течение е съпроводено от неприятна миризма;
• По време на изтичането на белия секрет или след това усещате сърбеж;
• По лигавицата на срамните устни се появяват ранички;

Как да си помогнете сами при бяло течение?

Женските полови органи изискват много внимателна грижа. Много от нас не поддържат достатъчно добра хигиена на гениталиите си и поради това се развиват най-различни възпалителни процеси.

На първо място грешки се допускат при подмиването. Измиването на влагалището трябва да се извършва в посока от предната към задната част, в против случай рискувате да внесете във влагалището си фекални бактерии от областта на ректума.

Подмиването трябва да става единствено с обикновена чиста вода, а ако желаете можете да използвате и сапун, но единствено детски такъв. Също така можете да използвате специални душове или гелове за интимна грижа, които се предлагат в аптеките.

Честото използване на вагинални душове не е необходимо, така няма да се предпазите от бременност. Следователно единственото, което можете да постигнете е да нарушите финия баланс на микрофлората на влагалището си, като така я изложите на риск от инфекции.

Въпреки това ако имате бяло, подобно на извара вагинално течение, сърбеж по кожата и не можете да посетите лекар, можете да използвате антисептични разтвори или вагинални душове за възстановяване равновесието на вагиналната микрофлора.

На собствен риск можете да приложите и билки, тъй като е известно, че именно те са най-силните алергени.

Също така алергична реакция на кожата могат да предизвикат и лубрикантите. Дори и овлажнителите, които са на водна основа могат да станат причина за поява на бяло течение и сърбеж.

Друг често срещан алерген е презерватива, а алергията към латекс е не рядко срещана. Причинител на алергични реакции и сапуна за ръце, който с високо ph, за да унищожава микробите, но изсушава нежната кожа на влагалището.

Бяло течение
4.4 (87.33%) 30 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 16, 2014 16:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи