Четка за зъби с интелект на зъболекар – наистина ли е ефективна

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 16:19

Четка за зъби с интелект на зъболекар – наистина ли е ефективна

Акценти:

  • Бактериален налеп - премахване
  • Явления - възпалителни
  • Кървене на венците - понижаване

Свързани:

За такава четка-чудо от Oral-B мечтаят първо тези, които всяка сутрин и вечер си задават въпроса – а колко време трябва да мажем с пастата зъби, че зъбите ни да са здрави.

И наистина, колко? 15 минути? 5 минути? Отговорът е само 2 минути. Но правилно, което се оказва, че не е чак толкова просто.

И така, на вниманието на пациентите на зъболекарите беше представена не просто четка за зъби, а интелектуална система за почистване на зъбите Oral-B GENIUS в съчетание с приложението Oral-B App на стоматолозите и на техните пациенти увереност, че всички лекарски препоръки ще бъдат ясно изпълнени в хода на ежедневните процедури по грижа за устната кухина.

С помощта на функцията „Професионално съпровождане“ на приложението Oral-B App зъболекарите могат да контактуват със своите пациенти и да внасят индивидуални препоръки в тяхната програма.

Принципът на действие на джаджата е следният – с помощта на датчици, вградени в четката, се разпознават и фиксират участъци от устната кухина, които в дадения момент почиства потребителя, затова е невъзможно да пропусне някоя зона, включително и тези, които, според оценка на зъболекарите, хората игнорират твърде често.

Изследването Oral-B Motion Tracking показва, че до 80% от респондентите разходват недостатъчно време за почистване най-малко на една зона от устната кухина.

По време на изследванията също се установило, че 60% от запитаните или съвсем не почистват задните многокоренови зъби, или ги почистват недостатъчно дълго.

Същевременно до 40% от десничарите отделят твърде малко внимание на дясната част на долната челюст. Oral-B GENIUS контролира процесът на почистване на зъбите, обхващайки всички зони и отделяйки на тази процедура необходимото време.

Благодарение на тази функция вашият зъболекар винаги ще знае точно, изпълнявате ли неговите указания, когато почиствате зъбите.

Кръглият накрайник на четката с 3Д-технологии, съчетаваща възвратно-обръщащите движения и пулсациите, внимателно почиства всеки зъб от всички страни, като обхваща тези зони, които човек обикновено пропуска по време на почистване с ръчна четка за зъби.

Професионалният таймер проследява времето за почистване, приучавайки потребителят всеки път да разходва препоръчаните 2 минути.

Режимът Pro-Clean от Oral-B осигурява усещането за още по-ефективно почистване на зъбите, благодарение на това, че накрайникът на четката изпълнява минимум 3000 движения повече, отколкото в режим на обикновена четка.

Изследвания

Към ден днешен на пазара на индивидуални средства за хигиена на устната кухина са представени множество различни варианти не само за ръчни, но и за електрически четки за зъби.

Четките за зъби с 3Д-технология и звуковите такива са завоювали най-голяма популярност сред последните. Но всички ли те са в еднаква степен ефективни по отношение на премахването на бактериалния налеп, понижаване на кървенето на венците, а също и предотвратяване на заболявания на пародонта?

Резултатите от 3 клинични изследвания дават отговор на този въпрос.

Първото от тях показало, че показателите на обема на възпалителни явления на венците и кървене при приключване на почти 2-месечното изследване са били по-ниски с 30 и 29% съответно на групата използвала Орал-Б с 3Д-технология, отколкото в групата, в която участниците използвали звукова четка.

Освен това количеството зъбен налеп на всички зъби и в пространствата между тях било по-малко в групата с електрическата четка за зъби с 3Д технология с 44 и 77% съответно, отколкото в групата, използвали звукова четка.

Четка за зъби с интелект на зъболекар – наистина ли е ефективна
4.5 (90.26%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 16:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи