Делфините – цинични убийци и изнасилвачи с маска на мили създания

Мария
Написана от Мария февруари 17, 2016 15:27

Делфините – цинични убийци и изнасилвачи с маска на мили създания

Акценти:

  • Делфини - маска
  • Новородено - атакуване
  • Подхвърляне на деца

Свързани:

Делфините са умни и дружелюбни, но имат и тъмна страна, от която косите ви ще се изправят.

Говори се, че делфините са умни и дружелюбни бозайници, които обичат да показват различни трикове.
Всъщност – всичко казано по-горе е истина, но делфините също извършват сексуални посегателства, в кръвосмешения и в детеубийства.

Делфините са умни и всеки, който е виждал, как изпълняват невероятни трикове, знае за това.

За тези от вас, които се съмняват, са проведени голям брой изследвания, от които безспорно се установяват техните способности за обучение.

В повечето случаи предмет на такива научни трудове са най-разпространеният известен вид делфини – афала или пъхтун, или големите делфини, към които спада и черноморската афала.

В класически научен труд за делфините, публикуван през 1984-та година, са приведени резултати от експеримент, по време на който обучавали женска афала с прякор Акеакамай да имитира чрез подсвиркване звуци, генерирани от компютър.

Звуковите сигнали, издавани от електронното устройство, и тези, с които отговаряла Акеамакай, се оказали удивително еднакви.

Блестящите възможности на мозъка на тези морски животни довели до възникването на нещо като култ към делфините, както в рамките на Ню Ейдж движението, чийто бум се състоял през 70-те години, така и извън неговите предели.

Но учените установили у друга много по-тъмна страна в природата на делфините. Оказва се, че се държат съвсем не така, както Флипер – делфин чудо, приятел и спасител на хора от едноименния сериал. Те са много умни, но също, както и хората, могат да бъдат гадни и коварни.

Групово изнасилване?

Кога настъпи брачният сезон, между мъжките делфини възниква яростна борба за женски. През 80-те години за първи път документално било записано как мъжките делфини агресивно се домогват до плодови женски в залива на акулите в Австралия.

Тормозът започва, когато двама или трима мъжки хванат женска. Мъжките яростно се нахвърлят върху своята избраница. В един от случаите този лов продължил 85 минути, като изминатото разстояние от ловците мъжки и преследваната женска било 7 километра.

При наблюденията впоследствие станало очевидно, че съставът на тези обединения от мъжки може да бъде непостоянен.
Малките групи мъжки обикновено били част от големи „супер алианси“, броят на участниците в които можел да достигне до 14.

Установило се също, че женските изобщо не горели от желание да участват в тези брачни игри. Агресията на мъжките по отношение на женските се изразявала в преследване, удар с опашката, убождане на главата, нахвърляне. Освен това мъжките хапели и се забивали в женските с уста.

Смъртният грях на детеубийството

Решителните опити на женските да се избавят от тормоза на мъжките, може да се окаже проявление на още една зловеща истина за делфините.

През 1996-97 година 37 млади делфини били изхвърлени от морето на плаж в щата Вирджиния.

На пръв поглед не можело да се разбере каква е причината за смъртта ми, но при изследване се установили фатални наранявания, извършени с тъп предмет.

Основно травмите били на главата, имало счупени ребра, сериозни наранявания на меките тъкани. Открити били доказателства, че вина за смъртта на младите животни имат възрастните делфини.

В частност, един учен наблюдавал в крайбрежните води на град в щата Вирджиния няколко поведенчески събития обозначени като „подхвърляне на деца“.

Подхвърлянето може и да изглежда като весела игра, но може и да пребиване до смърт на малки делфини, за да могат майките им отново да се разгонят.

През 2013-та година учени видели как мъжки делфин атакувал новородено, макар и в този случай бебето да успяло да избяга.

Делфините – цинични убийци и изнасилвачи с маска на мили създания
4.6 (91.2%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 17, 2016 15:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи