Диета за мързеливи

Мария
Написана от Мария август 21, 2015 12:14

Диета за мързеливи

Акценти:

  • Диета за мързеливи
  • Хранене - режим
  • Прием на течности

Свързани:

Отслабването често се превръща в заветна мечта, а препятствието към нейното изпълнение се оказва именно мързелът.

Това ще ви каже всеки, който безуспешно се е борил с излишните килограми – някои успяват въпреки мързела да съвместят правилния хранителен режим и физическите упражнения, други пък с усилие пресмятат размерите на порцията и количеството натоварвания, трети пък винаги си намират оправдания, за да не доведат започнатото отслабване до край или да не задържат получения резултат.

Като следствие се загубва доверие към конкретната диета и увереността в своите сили. Впоследствие човекът формира убеждение, че да живееш с излишни килограми не е чак толкова лошо. Но все пак как тези хора да отслабнат лесно и ефективно? На помощ идва диетата за мързеливи.

Диета за мързеливи – основни принципи

Хранителният режим за лениви бива наричан от диетолози и бившите „отслабващи“ този режим на хранене, в който съществена и най-основна роля се отдава на потреблението на обикновена питейна вода.

Наред с водата се допуска и потребление на храна в рамките на здравословния порцион, но без броене на калории и изключителна избирателност по отношение на хранителните продукти.

Диетата за мързеливи предлага ежедневен хранителен режим, включващ всякакви храни във всякакво количество, чийто естествен ограничител се явява питейната вода.

Безусловно, не е необходимо този принцип да се възприема буквално и да се набляга на мазните, печените и бързо приготвените храни, като се поливат обилно с вода. Но и отказът от множество полезни, но достатъчно калорични храни също не е задължително.

Диетата за мързеливи, която често се основава изключително на потреблението на живителна течност, има и някои противопоказания. Не е подходяща за:

• Бременни и кърмещи жени – тъй като на този житейски етап всякакви експерименти с хранителния режим са противопоказни; заедно с това съблюдаването на балансиран режим на хранене и нормален питеен такъв осигуряват и нормална обмяна на веществата и като цяло добро здравословно състояние, и нормална обмяна на веществата.

• Хора със заболявания на:
– Стомашно-чревния тракт;
– Сърцето и кръвоносните система;
– Бъбреците;
– Черния дроб.

Както и при всяка диета, няма да излишно началото на диетата да се обсъди със семейния лекар или с диетолог на лична консултация. Не възприемайте диетата за мързеливи на шега, тъй като в процеса на нейното съблюдаване се приемат почти 2 пъти по-голямо количество вода – до 3 литра.

Необходимо е да се разбере, че не по силите на всеки поглъщането на такова количество течности.

Диетата за мързеливи позволява избавянето от излишните килограми, а също може да бъде използвана на етапа на задържане на достигнатото тегло.

Тайната на тази диета се заключава в това, че определено количество вода, изпито за определено време преди началото на храненето, потиска апетита, а също и нормализира обмяната на веществата.

Режим на хранене и продължителността на диетата за мързеливи

Състои се в изпиването на 2 чаши вода 20 минути преди всяко хранене, а след това не позволява прием на течности в рамките на 2 часа.

За прегледност може да се приведе следното разписание за прием на храна и течности:

• 8-8:30 – ставане;
• 8:40 – изпиване на 2 чаши вода;
• 9:00 – обичайната закуска без напитки;
• 11:00 – чай, кафе или всякаква друга напитка;
• 13:40 – изпиване на 2 чаши вода;
• 14:00 – обичайният обяд с изключение на напитките;
• 16:00 – всякакви напитки;
• 17:40 – пиене на вода – пак 2 чаши;
• 18:00 – обикновена вечеря с изключение на напитките;
• 20:00 – всякакви напитки – чайове – зелен, билков, вода, айран;

Диета за мързеливи
4.5 (90.41%) 73 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 21, 2015 12:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи