Доказаха връзка между размера на пениса и дължината на пръстите

Калина
Написана от Калина септември 10, 2015 17:06

Доказаха връзка между размера на пениса и дължината на пръстите

Акценти:

  • Каква е връзката между пениса и дължината на пръстите?
  • Какво е общото между дължината на пръстите и пениса?
  • Какво влияние оказва тестостеронът в утробата?

Свързани:

Вероятно много хора са чували, че пропорциите на тялото могат да установят връзка между отделните му области, както и да помогнат да се определи здравословното състояние. Днес тези сведения са потвърдени от учените, които са установили връзка между размера на пениса и дължината на пръстите. В резултатите от проучването се съобщава, че мъжете, които имат разстояние между показалеца и безименния пръст на дясната си ръка имат и по-голям пенис.

Възможно е да се получава несъответствие между показалеца и останалите пръсти, което е напълно нормално и се е използва за изследването.

Според проучването, ако разликата между дължината на втория и четвъртия пръст е по-голяма със сигурност това определя размера на пениса като по-задоволителен за дамите. Подробни данни са публикувани в азиатския вестник „Андрология“.

Изследователите съобщават, че един бърз поглед на мъжките пръсти би могъл да разкрие излагането на мъжки хормони в утробата, освен това може да подскаже дали съществува риск от хормонални заболявания, или рак на простатата.

Въпреки че теорията за съотношението на пръстите при мъжете и хормоналната експозиция не е съвсем нова, може да се изненадате от сведенията, които ще получите за здравето си от размера на тези пропорции. Изследванията са установили, че съотношението между втория и четвъртия пръст е свързано с броя на сперматозоидите, вероятността от сърдечен пристъп, предпочитанията за активна ръка, лицева мъжественост и още редица изненадващи връзки.

Едно малко проучване през 2002 г., публикувано в списание „Urology“ показва връзка между дължината на показалеца и размера на пениса при здравите мъже под 40 години. В изследването се предполага, че експозицията на тестостерон в утробата влияе на растежа.

Какъв размер може да достигне пенисът?

В ново проучване, учените от медицинския център „Гил“ и университета в Южна Корея са изследвали данни от 144 доброволци на 20-годишна възраст, както и няколко по-възрастни, които ще се подлагат на урологични операции. Докато мъжете са под упойка, учените измерват дължината на пръстите и размера на пениса в отпуснато състояние и по време на ерекция.

Оказва се, че дължината на пениса в отпуснато състояние е близка до тази в ерекция. Средната му дължина е около 7,7 см, при размери от 4 до 12 см. Когато членът е в ерекция размерът му варира от 7,5 до 17 cм като средната дължина се определя около 11.7 см.

Средното съотношение между двата пръста е 0.97 см, при диапазон от 0.88 до 1.12 см като разликите трудно могат да се определят с невъоръжено око.

Какво влияние оказва тестостеронът в утробата?

Учените определят хормоналните експозиции и генетичните процеси, които са установени чрез изследването на връзката между размера на пръстите като недостатъчно достоверни, въпреки че тестостеронът в утробата играе важна роля. Според проучването броя на хормоните естроген и тестостерон кодират размера на безименния пръст преди раждането. Понеже при мъжете преобладава тестостеронът безименният пръст е по-дълъг от показалеца, с при жените се получава обратното.

Според биолога Денис Брукс от колежа „Скидмор“: „Ако констатациите се докажат и се потвърди теорията за съотношението на цифрите това ще помогне на лекарите да установят с един поглед на колко тестостерон са изложени техните пациенти в утробата.“

Въпреки че тези изследвания изглеждат несъществени могат да подобрят разпознаването на функциите на сложния човешки организъм. Освен като любопитен факт, проучването може да има важно значение в превантивната медицина, като показва риска от някои заболявания.

Доказаха връзка между размера на пениса и дължината на пръстите
4.6 (91.02%) 49 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 10, 2015 17:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи