Двоен удар – какво да правите, ако мъжът ви се хване с най-добрата ви приятелка

Мария
Написана от Мария септември 15, 2015 14:27

Двоен удар – какво да правите, ако мъжът ви се хване с най-добрата ви приятелка

Акценти:

  • Съпруг - изневяра
  • Приятелка - предателство
  • Приемане на ситуацията - усложнение

Свързани:

Мъжът изневерява с най-добрата приятелка на съпругата му, приятел от детството на съпруга започва тайна връзка с жена му – историите са много разпространени, но това не ги прави по-малко трагични.

Обичайна история

Защо хората си изневеряват един на друг? Всяка ситуация има свои нюанси и все пак от многообразието от изневери могат да се откроят тези, при които един близък човек изневерява с друг такъв – приятел, приятелка, брат, сестра.

Подобна история се случила и с Гергана. Младата жена се омъжила за голямата си любов и почти веднага след сватбата забременяла и родила прекрасно момченце.

С детето всичко било наред, но пък се наложило Гергана почти месец да остане в болницата. Какво се случило? Младото семейство нямало баба, а Гергана се бояла да довери новороденото на детегледачка.

И точно тогава на помощ ѝ дошла нейната най-добра приятелка Ирина. Към онзи момент Ирина нямала постоянна работа, а дъщеря ѝ за цялото лято била изпратена на село при баба си, така че тя веднага приела предложението на най-добрата си приятелка.

Гергана лежала в болница, мъжът ѝ Иван бил постоянно ангажиран с работата си, а Ирина се оправяла с малкия Боян. Така изминал почти месец и изписали Гергана.

Но помощта на приятелката ѝ била добре дошла. Оказало се, че в младото семейство всички върви по мед и масло и само едно нещо помрачавало живота на Гергана – липсата на интимен живот със съпруга ѝ – Иван смятал, че жена му не се е оправила напълно след прекараното заболяване след раждането и временно се преместил от съпружеската спалня в хола. Но една нощ, отивайки в кухнята да пие вода, Гергана забелязала, че Ирина е в обятията на съпруга ѝ.

В резултат на видяното Гергана се оказала пред трудно решение – да прости на мъжа си и приятелката си, да прости само на един от двамата или да развали отношенията си с двамата.

Много често жените, оказали се в подобна ситуация, акцентират върху това, че са се сблъскали с двойно предателство, получавайки двойна порция – мъка, страдание и тревога.

Гергана решила да се обърне за съвет към психолог. Тя много страдала, но продължавала да обича съпруга си и не намирала в себе си сили, за да зачеркне многогодишната привързаност към приятелката си…

За облекчаване на тази двойна болка психоложката преценила, че е най-добре да раздели проблема на две части, тоест да отдели измяната на мъжа си от предателството на приятелката си и всеки въпрос да се решава, доколкото това е възможно по отделно.

Не е случайно при първата среща с психолога Гергана, превъзмогвайки желанието си да се разплаче, младата жена се опитала да си представи как би се чувствала, ако Иван ѝ беше изневерил с някаква друга жена, а не с най-добрата ѝ приятелка.

Гергана се съсредоточила именно върху тази мисъл и вече на следващата среща с психоложката признала, че ѝ е станало по-леко.

Що се отнася до предателството на приятелката, те се разбрали, че решението на този въпрос ще бъде отложено за по-нататък.

От простото към сложното

Гергана не била готова да се развежда със съпруга си и била готова да му прости. Но именно ситуацията с предателството на близката ѝ приятелка усложнила приемането на ситуацията.

Двоен удар – какво да правите, ако мъжът ви се хване с най-добрата ви приятелка
4.5 (89.09%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 15, 2015 14:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи