Еднодневното гладуване лекува множество заболявания

Мария
Написана от Мария април 25, 2015 12:48

Еднодневното гладуване лекува множество заболявания

Акценти:

  • Гладуване - необходимо
  • Ползи за здравето - еднодневно гладуване
  • Гладуване - рискове за здравето

Свързани:

Затова че гладуването е много полезно и може да излекува множество заболявания и на човечеството е известно отдавна.

За това свидетелства крилатата фраза на древногръцкия философ Сократ, който казвал, че най-добрата подправка към храната – това е гладът. Голяма мъдрост се крие в това изказване.

Защо на човека му е нужно да гладува?

Това се дължи на факта, че съвременните хора често преяждат, консумирайки храна в много по-големи количества, отколкото е необходима на техния организъм.
За да си представите визуално обема на вашия стомах, е нужно да доближите една до друга своите длани, свити във формата на шепа.

Именно такъв обем има вашия стомах в спокойно неразтегнато състояние. И такова, в идеално случай, трябва да бъде количеството на храната, което приемате наведнъж, за да не го разширявате и съответно да не го натоварвате.

Но ако си спомним, че в България традиционното хранене се състои от първо, второ и десерт, то веднага ни става ясно, че такова количество храна в нашите шепи няма как да се побере. А това означава, че ние натоварваме нашите стомаси от самото ни детство.

Освен това, съвременната хранително-вкусова промишленост във всеки хранителни продукти, образно казано, добавя различни овкусители, подправки, подсладители, в резултат на което храната приема толкова апетитен вкус, вид и миризма, че ние ядем и не можем да се спрем, докато чинията ни не остане празна.

И въпреки че на повечето от нас ни е известна притчата, че от масата трябва да ставаме малко гладни, а не малко повече от заситени и знаейки, че усещането за ситост идва 20-30 минути след храненето, ние все пак продължаваме да преяждаме.

С времето неизбежно човек развива гастрити, колити, холецистити и прочие заболявания на стомашно-чревния тракт и на жлъчните пътища, а също и затлъстяване, диабет, хипертония и други заболявания.

Човек започва да боледува, организмът бързо се износва, а това означава, че и старее по-бързо и съответно намалява продължителността на живота.

Еднодневното гладуване – полезно или вредно

Най-добрият начин да разтоварите своя организъм и да го прочистите от излишните натрупвания – мазнини, шлаки, токсини и отрови е да му дадете почивка.

В пряк смисъл на думата еднодневният отказ от хранене може да бъде наречено гладуване само отчасти.

Класическото гладуване предполага преустановяване на приема на храна за не по-малко от 3 денонощия с пълно преустановяване на храносмилателния процес, когато започва дълбоко очистване на организма с развитие на цианотична криза.

Ползи за здравето от еднодневното гладуване

Преустановяване на приема на храна в продължение на 24-36 часа един път в седмицата, по-скоро може да бъде наречено разтоварване или кратък отдих. Но независимо от краткото време на въздържание от хранене, ползата от него е огромна.

Това се дължи на факта, че когато ние ядем през целия ден на нашия организъм не му остават, нито време, нито сили да провежда каквито и да е „очистителни дейности“. Тъй като той не успява да усвои всички хранителни вещества, той принудително ги отлага в мастни депа, от които впоследствие се образуват нови мастни клетки.

Именно поради тази причина хората затлъстяват при неправилен хранителен режим. Затова, когато в продължение на 24-36 часа в организма не постъпва храна, се появява дългоочакваната възможност за очистване и преработване на остатъчните вещества.

Еднодневното гладуване лекува множество заболявания
4.4 (88.7%) 23 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 25, 2015 12:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи