Ефективни трикове, с които ще подобрим здравето си

Калина
Написана от Калина юли 22, 2015 06:42

Ефективни трикове, с които ще подобрим здравето си

Акценти:

  • Как да подобрим здравето си?
  • Как да се усмихваме по-често?
  • Какво да направим, за да се чувстваме по-добре?

Свързани:

Чували се старата максима, че смехът удължава живота, нали? Ето няколко занимания, за които се смята, че подобряват вашето здраве и влияят благотворно на тялото и емоциите ви.

Смях

Има още една добра причина да се смеете, понеже това е най-ефикасното средство за повишаване на настроението. Освен, че смехът е сред естествените болкоуспокояващи при стрес, той има способността да имитира някои физиологични реакции в организма.

Хапвайте тъмен шоколад

Естествените растителни компоненти в какаото могат да предпазят сърцето по различни начини, като започнем от стабилизиране на кръвното налягане, увеличаване на „добрияхолестерол и понижаване на „лошия“. Съществуват известни доказателства, които показват, че натуралният шоколад може да помогне за предпазване от поява на диабет и да защитава кожата.

Погледни далеч от екрана на вашия компютър

Ако работите в продължение на часове пред монитора или екрана на телевизора, това ще доведе до поражения върху зрението. Следвайте златното правило 20-20-20 или на всеки 20 минути, поглеждайте през прозореца или към стенния часовник и се фокусирайте за 20 секунди.

Измийте си ръцете

Миенето на ръцете отнема само двадесет секунди, но ни предпазва от разнасянето на микроби и понижава риска от поява на диария с 31%. Наблюдава се и понижавана на броя при хората, страдащи от настинки и други респираторни болести с 21 на сто, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Знаете ли как трябва да измиете ръцете си правилно?

Намокрете ръцете си с чиста, течаща вода, насапунисайте със сапун и търкайте в продължение на 20 секунди. Изплакнете ръцете си с течаща вода и ги подсушете напълно.

Винаги слагайте предпазен колан, когато шофирате

Проучване върхи американското население показва, че по-голямата част от възрастните или 87 % от хората използват предпазни колани. Едва 13 %, признават, че забравят за поставянето на колан. Проучването показва, че повече от 2 милиона възрастни получават наранявания при автомобилни произшествия всяка година. Според статистиката половината от тийнейджърите на възраст между 13-20 г., са загинали по време на катастрофи само през 2012 г. поради липса на предпазен колан.

Почивайте си в позата, в която спи детето ви

Това е една от най-релаксиращите и възстановителни пози от йогата. Тя помага при облекчаване на болките в гърба и шията.

Използвайте слънцезащитни кремове

Близо 5 милиона американци всяка година се лекуват от рак на кожата, оказва се, че излагането на слънце е причина за развитие на заболяването. За да предотвратите вредите от ултравиолетовите лъчи, се консултирайте с дерматолог, който ще ви обясни рисковете и ще ви препоръча подходящо средство, чрез което да запазите кожата си здрава.

Правете упражнения

Ако сте почитатели на ежедневните фитнес упражнения, опитайте едно ново предизвикателство. В онлайн пространството ще откриете клипове с упражнения, които ще Ви покажат точния начин за изпълнение на позата дъска, която укрепва средна част на тялото и помага за предотвратяване на болките в гърба и подобряване на стойката. Проучете правилната техника за изпълнение и задръжте в тази поза, около минута.

Усмивка

Не е изненадващо, че хората, които се усмихват повече са по-енергични. Изследвания проведени през 2010 г., показват, че хората, които се усмихват колкото се може по-широко живеят по-дълго. Имайте предвид, че усмивката ще ви накара да изглеждате по-уверени в очите на останалите хора и ще се почувствате по-спокойни.

Ефективни трикове, с които ще подобрим здравето си
4.6 (91.7%) 53 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 22, 2015 06:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи