Ето как да не се откажете от диетата

Мария
Написана от Мария юли 8, 2016 09:07

Ето как да не се откажете от диетата

Акценти:

  • Диета - спазване
  • Резултат - временен
  • Лошо настроение - често

Свързани:

Спазването на диета или на хранителен режим може да се окаже истинско мъчение за някои хора, макар и да не изглежда толкова лошо или трудно на пръв поглед.

„Просто не ядеш толкова много и се храниш с по-полезни неща, нали така? Какво толкова му е сложното?“ – това е нещото, в което е убедена всяка жена, която никога не е била на диета.

Но щом започне такава, се вижда че нещата съвсем не са чак толкова прости.

Гладът предизвиква страшно лошо настроение често, а здравословната храна, с която не сме свикнали и която уж трябва да ни накара да се почувстваме здрави, щастливи и пълни с енергия, като хората в рекламите, не само че не постига подобен ефект при нас, ами и буквално чувстваме как измъчва тялото ни.

Това е поради простата причина, че то не е свикнало с нейния прием. А този процес на свикване е изключително неприятен и често може да отнеме страшно много време. А кой иска да се подлага на подобно нещо?

Спазването на диета съвсем не е лесно и изисква много повече воля, отколкото всеки обикновен човек си представя. И то чисто и просто, заради биологичните нужди на тялото ни, които сме развили с времето.

То е свикнало да функционира с един тип храна и с едно количество храна и когато внесем подобна промяна в начина на живот, ние объркваме тотално ритъмът, който си е изградил.

Абсолютно нормално е да чувстваме, че не можем без храната, с която сме свикнали – това не е просто липса на воля, ами чиста биологична и физическа нужда.

Но трябва да помним, че за да стигнем до решението да спазваме диета, със сигурност е имало повод – дали защото гаджето ни е казало, че сме надебелели или защото не можем да влезем в онези бели дънки, които гледаме замечтано от месеци на витрината – има повод и да го помним е едно от най-важните, а може би и най-важното нещо, което трябва да правим докато сме на диета.

Защото да промениш физиологичните нужди на организма си е страшно сложно, но и възможно. Толкова много хора са го постигнали, преди нас, нали? Трябва да знаем, че ще успеем.

Че с всяка измината секунда, ние успяваме и сме все по-близо и по-близо до желания резултат, дори и понякога това да не ни личи, поради възникнали периоди на застой.

И в тези периоди, в които не виждаме сякаш полза от мъчението, на което се подлагаме, е най-вероятно да се откажем. Да решим, че няма смисъл и да се нахвърлим над кутията със сладки. Защото не виждаме резултат?

Но другото нещо, което трябва да помним е, че всичко е временно. Начинът, по който се чувстваме е временен, за разлика от резултата, който ще сме постигнали после, вследствие на него. И си заслужава.

Защото след като измине това определено време на „мъчения“, ние ще сме успели да променим чисто и просто физиологическите нужди на тялото си – то вече няма да копнее по този начин за шоколада и чипса.

Ще си осигурим един по-здравословен, добър и красив живот – и то за дълго, ако не и завинаги, но разбира се – ако си позволим да изпитаме неудобство известно време.

И последно – помнете – след дъжда идва дъгата! Щом сте тръгнали да се мокрите, намокрете се изцяло, за да се насладите после на цветните слънчеви лъчи дълго и продължително време!

Ето как да не се откажете от диетата
4.4 (88.7%) 23 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 8, 2016 09:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи