Ето как недобре измитите плодове докарват хепатит

Мария
Написана от Мария юни 1, 2016 18:59

Ето как недобре измитите плодове докарват хепатит

Акценти:

  • Хепатит А - сериозни заболявания
  • Сложно лечение - инфекция
  • Опасен списък

Свързани:

Немитите ръце са не само нехигиенични, но също така са и изключителна опасност. От тях човек лесно може да се зарази с огромно количество инфекции, много от които водят до тежки последствия.

Миенето на ръцете е едно от основните правила, на които децата се учат още от пеленачета. И същевременно е от най-често пренебрегваното.

Със затоплянето на времето и на първите горещини много от нас започват да прекарват повече време навън – тичат, посещават летни веранди, излизат на пикник извън града.

Естествено, голяма част от храненията в такива условия се осъществя без предварителна обработка на ръцете. И в резултат човек лесно може да се зарази с тежки заболявания, изискващи продължително и трудно лечение. Какво можем да хванем така?

Опасният списък

Броят заболявания, които могат да се прихванат от простото забравяне да си измием навреме ръцете, е просто внушителен.

Сред тях са:

• Чревни инфекции;
• Хепатит А;
• Грип и прочие остри вирусни инфекции;
• Салмонелоза;
• Заразяване с паразити;

Температура по време на жегите

Летните настинки – това са цял комплекс от различни заболявания. И те не са по-малко опасни от зимните. Колкото и да е странно заразяването през топлото време на годината е дори по-лесно, отколкото в студеното.

Патогенни вируси много активно се размножават по обичайните за нас предмети – дръжките на вратите, копчетата на телефоните, на офисната техника и т.н.

И е достатъчно само един вирус да пробие имунния щит, за да бъдат последствията наистина трагични.

Да боледуваш от грип или някаква остра инфекция през лятото е много тежко. Високата телесна температура се понася много по-тежко, отколкото през зимата.

Освен това настинките влекат след себе си сериозни заболявания, сред които пневмонията, отит и дори менингит.

Но и разбира се, една от възможните патологии, е заразяването с паразити. Те действат в организма незабележимо, нарушавайки съществено неговата вътрешна дейност.

Симптомите обикновено са гадене, слабост, главоболие, проблеми с апетита, промени в цвета на кожата. В особено тежките случаи се развива чревна непроходимост, появява се и алергия.

Следователно заболявания, които могат да се прихванат от немити ръце са наистина сериозни. Но избягването на 99% от инфекциите е възможно само като се съблюдават елементарни правила за лична хигиена, а също и преди хранене ще бъдете защитени от сериозни неприятности със здравето.

Комфорт за микробите

Естествено най-чести са чревните инфекции. Те са огромно количество, но всяка от тях е изключително неприятна за човека. Особено активни са възбудителите през летните месеци, когато става горещо и за тях условията са подходящи.

Основни симптоми на такива заболявания са болките в корема, гадене и повръщане, разстройства на фецеса с различен характер, главоболие, повишаване на температурата. Такива състояния водят до обезводняване и съществено влошаване на имунитета.

Хепатит А е едно от сериозните заболявания, налагащи сложно лечение. И коварната инфекция човек може да прихване от недобре измити или мръсни ръце.

Инкубационният период е около 4-6 седмици. Заболяването започва с покачване на телесната температура до високи стойности.

След това към този симптом се присъединяват гадене и повръщане. Може да се прояви главоболие, апетит липсва. При палпация може да се установи, че черният дроб е с увеличени размери. Седмица след началото на заболяването се наблюдава пожълтяване на бялото на очите.

Ето как недобре измитите плодове докарват хепатит
4.5 (89.86%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 1, 2016 18:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи