Ето как температурата навън влияе на желанието за секс и на психиката

Мария
Написана от Мария юни 13, 2016 17:16

Ето как температурата навън влияе на желанието за секс и на психиката

Акценти:

  • Летни дни - кучешки
  • Силна жега - тестостерон
  • Раждаемост - увеличаване

Свързани:

Дъжд, киша и сивота. Ръцете сякаш се отпускат, и не искаме да правим нищо. Но само да се покаже слънцето, и настроението ни сякаш като на магия се подобрява.

И знаем, че температурата на въздуха влияе на нивото на щастието и удовлетвореността от живота. Но това не е единственото влияние на времето върху нашия организъм.

1. Ниските температура помагат да спим по-добре

Идеалната температура за сън е 15-20 градуса. Когато температурата на тялото се понижи, това автоматично подготвя вашият мозък за преминаване в сънен режим.

И обратно – при горещо и влажно време на нашия мозък му е по-трудно да прави това. Затова с настъпването на летните дни на някои от нас ни е много по-трудно да заспим.

2. Кръвното налягане през лятото се понижава

Това се случва благодарение на цялостната промяна на атмосферното налягане. Още една причина – при ниските температури през есента и зимата кръвоносните съдове се свиват, и това води до естествено повишаване на артериалното налягане.

Не е изненадващо, че през зимата много от нас чувстват такова облекчение.

3. При топло време ставаме по-изобретателни

Психолози от Мичиганския университет установили интересна закономерност – за да въведем в ред нашият уморен от зимата мозък и да заработи той с нова сила, е важно времето, което прекарваме на открито.

Ако просто гледате невероятния летен ден от прозореца на офиса, ефект няма да има.

Именно разходката ни помага да презаредим мозъка. Потапяйки се в разнообразие от миризми и ярки цветове, ние изпитваме сензорна радост, а нашите сетивни органи, уморени от еднообразните дразнители от зимата, най-накрая получават пълна възможност да работят с пълна сила.

4. Дъждовете и влажният въздух подсилват алергията

Много алергични хора при вида на цъфтящи градини първо проверяват дали имат под ръка антихистаминни средства. И мечтаят дъждът по-бързо да свали прашеца и да отмият летящите във въздуха алергени.

Но когато стане сиво и започнат бурите, алергията може да обостри, въпреки нашата увереност, че след дъжд въздухът става по-чист.

Това се дължи на факта, че преди да завали обикновено въздушните маси се раздвижват – появява се вятър, който разпилява цветния прашец из въздуха, разнасяйки го дори и там, където няма цъфтящи дървета.

Така че ако ви сълзят очите, а източник на раздразнение наблизо няма, напълно е възможно в този момент да вдишвате в този момент прашец на детелина от полето.

5. Колкото по-горещо е навън, толкова по-голямо е сексуалното желание

В Европа първият горещ месец – юни стабилно носи плодове през март следващата година – именно през този месец по статистика се наблюдава 10% увеличаване на раждаемостта.

А това се обяснява с това, че нивото на тестостерона и на женските полови хормони в топлото време от годината нараства. И трябва да се възползва.

6. Силната жега е вредна за мозъка

На английски най-горещите летни дни се означават като кучешки. На ум веднага ни идват кучета, изплезили език, легнали си на сянка.

Макар и този израз да е известен още от древни времена – тогава това е обозначавало този период в края на юли, когато звездата от Сириус от съзвездието Куче се появявала на небосклона преди изгрев слънце. Древните римляни вярвали, че това е предвестник на катастрофи, и били много внимателни през тези дни.

Ето как температурата навън влияе на желанието за секс и на психиката
4.5 (90.13%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 13, 2016 17:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи