Ето какъв е енергоинформационният аспект на здравето

Мария
Написана от Мария април 15, 2016 23:09

Ето какъв е енергоинформационният аспект на здравето

Акценти:

  • Заболявания - йерархия
  • Биологичен вид - жива материя
  • Физически процеси - електрични

Свързани:

Науката не стои на едно място и ако до неотдавна човекът се е разглеждал изключително от гледна точка на биологията, то днес всичко се променя.

Неправилният подход

Какво е това здраве? По света съществуват няколко десетки определения за този термин. Съвременната медицина разглежда човека изключително на физическо ниво.

Степените на организация на живата материя /включително и на човека/ могат да се поместят в следния ред – молекулярно, субклетъчно /ниво на молекулните връзки и органели/, клетъчно, тъканно, органно ниво на системите и органите на организма.

Съвременните технологии към настоящия момент позволяват внедряване не само в човешката клетка, но дори и провеждането на някои манипулации на субклетъчно и молекулно ниво.

Но, въпреки този достижения, много авторитетни учени заявяват, че конвенционалната медицина е все още в каменния век. Нищо по-качествено от хирургията, образно казано, медицината не е измислила.

Тези твърдения, разбира се, не следва да се възприемат буквално, тъй като се касае за концепцията, с която научният свят разбира здравето и заболяванията на човека.

Новият възглед

Неопровержимо доказателство за безсилието на съвременната конвенционална медицина е нейната невъзможност да предложи пълно излекуване на болни, дори в случаи на немного тежки заболявания.

Нека се замислим – в състояние ли е лекарят да излекува човек, страдащ от хронични заболявания? Обикновено, става въпрос в повечето от случаите за поддържащо лечение, постоянно лекарско наблюдение и безкраен прием на лекарствени препарати.

Добавете към това и множеството странични ефекти на медикаментите, и ще получите нелицеприятна картина.

Но тъй като учените не могат да намерят окончателно решение на здравните проблеми, те се ориентират към някакъв компромисен вариант.

При такова развитие съвременната наука и медицина в никакъв случай не могат да бъдат доволни от постигнатите успехи и търсенето на оптималното правилно лечение продължава с още по-голямо упорство.

Въпреки това, традиционното разбиране за здравето от чисто биологична гледна точка загубва своята актуалност, като единствено възможна.

Все по-често научният свят разглежда човека като организъм съществуващ едновременно в 3 форми на битието – материална форма /това, което посочихме по-горе молекула, клетка и т.н./, енергийна форма /към нея се отнася психическата енергия/ и информационна или програмна форма.

Йерархия на заболяванията

Най-нисшата форма на съществуване на човека е материалната – тази, която непосредствено върху себе си изпитва всички последствия от въздействията върху информационната и енергийната форма на съществуване.

Тоест управлението на човешкия организъм върху отгоре надолу.

Най-висшето ниво е информационното. Множеството изследвания потвърждават факта, че около 80% от всички заболявания започват именно на информационно ниво.

Останалите заболявания – това са травмите и техните последствия, включително и въздействието върху организма на вредните навици – тютюнопушене, алкохолизъм, наркотици и т.н.

Коварността на това положение се състои в това, че човекът не вижда измененията още, докато са в информационно ниво.

С времето дисхармонията се прехвърля върху енергийното ниво, а по-нататък може да се внедри и в нашето ДНК. Увредените гени с времето се натрупват и се предават на бъдещите поколения.

В тази връзка е възможно в медицината да се извършат големи промени. Възможно е в скоро време човекът да престане да бъде за лекаря просто биологичен вид, жива материя.

А да бъде за него система с протичащи в нея физически процеси – електрически, магнитни явления, полета и пр.

Ето какъв е енергоинформационният аспект на здравето
4.6 (91.52%) 33 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 15, 2016 23:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи