Ето каква е връзката между женските комплекси и сърдечно-съдовите заболявания

Мария
Написана от Мария април 6, 2016 15:15

Ето каква е връзката между женските комплекси и сърдечно-съдовите заболявания

Акценти:

  • Мастни отлагания - защитна функция
  • Раждане - пълнота
  • Строги диети - опасни

Свързани:

Резултатите от неотдавнашно изследване на американската организация Women’s Heart Alliance показват, че почти половината от жената се срамуват да отидат на лекар, защото са дебели и имат вредни навици.

Според данните от проучването впечатляващ процент от жените изпитват срам и неловкост, когато се обръщат за квалифицирана медицинска помощ.

Проблем за тях е, че ще ги критикуват заради наднорменото тегло и неправилният начин на живот.

Специалистите обаче предупреждават, че такава ситуация може да бъде последвана не само от усложнения, но и представлява сериозна заплаха за здравето и живота на жените.

Изследователят ръководещ изследването доктор Ноел Байли Мец посочва, че вина за това имат закоравелите стандарти за красота, които се прокламират сред обществото.

Всъщност жените с нормален индекс на телесната маса изобщо не приличат на слаби манекенки.

Проучването, в което взели участие повече от 1000 жени показва, че 45% от анкетираните отменяли или отлагали посещението при лекар, заради проблеми с наднорменото тегло.

Но пълнотата не е единствената причина, поради която жените отказват провеждането на консултация с лекар. 35% от жените избягвали лекарските прегледи, защото не могли да се отърват от вредните си навици, сред които и тютюнопушенето.

И дори ако дамите се решавали да посетят болница или клиника за преглед, то в лекарския преглед били изключително нервни, заради потенциалната връзка между техните заболявания и неправилният начин на живот.

Статистиката ни кара да се замислим, тъй като заради притесненията си много жени не получавали своевременни медицински препоръки.

И при 74% от тях били открити рискови фактори за патологии на сърдечно-съдовата система. Едва 40% от анкетираните жени заявили, че помнят своето последно посещение при лекар и са наясно със здравословното си състояние.

Същевременно американската кардиологична асоциация твърди, че профилактични изследвания за нивото на холестерола жените трябва да си правят след 20-тата година, а да се обръщат към лекар за измерване на кръвното налягане на всеки 2 години.

И все пак да припомним, че експерти от центъра по сърдечно-съдови заболявания към клиниката по гинекологични заболявания в Кливланд описаха за първи път парадоксът на женското затлъстяване.

И ако се замислим малко може би ще осъзнаем, че рядко човек у нас може да срещне слаба жена на солидна възраст – повечето са с наднормено тегло, и на каквито и диети да се подлагат отслабването на практика при тях е много трудно постижимо.

Освен това и не е особено желателно, тъй като на възраст 45-50 години женското тяло е до голяма степен, предразположено към развитие на редица заболявания.

И затова строгите диети са абсолютно противопоказни за жените над 40-годишна възраст. Освен това понякога подобни хранителни режими не се понасят от млади жени, които по определение са в добро здраве.

Може би природата е предвидила жените на солидна възраст да са по-пълни, и се оказва, че наистина допълнителното количество мастна тъкан, което се отлага по женското тяло, има защитен ефект за сърдечно-съдовата система.

И именно поради тази причина жените над 40-годишна възраст нямат основание да се срамуват от това, че са по-пълни, отколкото би трябвало.

Тук следва да отбележим, че преди известно време стана ясно, че повечето мастни отлагания по седалищните части на жените също имат защитна функция и спомагат за раждането на по-умни деца.

Ето каква е връзката между женските комплекси и сърдечно-съдовите заболявания
4.5 (90.59%) 68 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 6, 2016 15:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи