Ето какви страшни болести предизвиква замърсяването на околната среда

Мария
Написана от Мария април 16, 2016 12:06

Ето какви страшни болести предизвиква замърсяването на околната среда

Акценти:

  • Токсини - неприятни усещания
  • Проявления - пасивност
  • Вредни химикали - продължителен контакт

Свързани:

Що за заболявания са тези, които се предизвикват от замърсяване на околната среда?

Химическите вещества, изпаренията, алергените и другите вредни вещества винаги присъстват в околната среда, но понякога могат да станат причина за заболяване.

Възможно е вече да сте изпитвали безпричинно главоболие през почивните дни, или да се е появило гадене или обрив прехвърлянето в новия дом.

Такива симптоми могат да бъдат предизвикани от токсини, които се намират у дома, на работното място и на обществените места. Например:

• Главоболие може да се появи вследствие действието на въглеродния диоксид, който излиза от печка в неизправно състояние. По време на използването на камината може да се създаде обратна тяга, което също предизвиква главоболие. Отстраняването на неизправността ще ви отърве от главоболие.

• Строителни материали – изолационни материали, дървесно-талашитни плочи, лепила за подови настилки, могат да отделят формалдехид, който предизвиква гадене и обриви.

Също хартията, с която се покрива повърхността на сухата мазилка също създава благоприятни условия за развитие на плесени, контактът с които може да предизвика респираторни проблеми, симптоми на алергия, и да предизвика астматични пристъпи.

И вие, и лекарят ви може и да не се досетите за причините за вашето заболяване или е възможно да го объркате с други проблеми.

Вредното въздействие на околната среда може да стане причина за много медицински проблеми. Обективната оценка на средата, в която работите, живеете и прекарвате свободното си време, може да ви помогне да изясните причините за множество заболявания.

Причини

Краткият или продължителен контакт с вредни химикали, алергени, алергени, атмосферни замърсители и други токсини може да стане причина за заболяване.

Известно е, че химическите вещества, които се намират в цигарите, могат да предизвикат рак. Азбестът, изолационният материал, който се използва в старите сгради, може да стане причина за тумори на гръдния кош и на коремната област, рак на белите дробове и други заболявания.

Използването на печка на дърва или газов котлон с лоша вентилация може да доведе до заболявания на дихателните пътища.

Питейната вода от помпените станции в близост до земеделските стопанства и от кладенците у нас обикновено е замърсена пестициди и от отпадъците, които изхвърлят близките фабрики, и може да причини рак неврологични заболявания.

Вдишването на плесенни спори, които са в строителни материали, могат да предизвикат респираторни заболявания или да обострят астма. А контактът с някои химически вещества в работата може да стане причина за стерилност.

Симптоми

Зависят от причината за заболяването. Основните са главоболие, кашлица, умора, гадене. В някои случаи признаците на болестта не се проявяват дълги години, докато заболяването не прогресира.

От друга страна контактът може да предизвика остра алергична реакция, също както и този с домашните кърлежи – акарите.

Лекарите не могат да определят какво заболяване предизвикват токсините, докато симптомите не се появят на определено място в определено време.

За поставяне на точната диагноза обаче е необходим лекар. Например, ако наблюдавате симптомите, можете да забележите, че се чувствате вяли и пасивни в рамките на работната седмица, а не през почивните дни или ваканциите.

Симптомите могат да изчезнат веднага щом напуснете мястото, което предизвиква неприятните усещания, например неотдавна ремонтирана стая или офис. Но докато не обсъдите с лекаря всички проявления, той няма да може да изясни причината.

Ето какви страшни болести предизвиква замърсяването на околната среда
4.4 (87.5%) 40 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 16, 2016 12:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи