Ето кои плодове вдигат кръвното налягане

Мария
Написана от Мария юни 6, 2016 18:16

Ето кои плодове вдигат кръвното налягане

Акценти:

  • Плодове - кръвно налягане
  • Нар - високо кръвно
  • Банани - антиоксидант

Свързани:

Плодовете, повишаващи кръвното налягане имат червен, оранжев, зелен цвят, именно затова хората, които страдат от хипертония не трябва да прекаляват с тях, а тези пък, които са с ниско кръвно е препоръчително да наблягат повече на тях.

Също така чаша гроздов сок – от тъмните сортове или от нар на ден помага за повишаване на кръвното налягане и за укрепване на организма на хипотониците.

Въпреки че ниското кръвно се среща по-рядко, отколкото високото, то носи не по-малко проблеми със здравето.

При понижено кръвно се наблюдава слабост, сънни разстройства, главоболие, което е свързано с ниския тонус на кръвоносните съдове.

Симптомите на хипотонията се предизвикват от бавното кръвообращение, вследствие на което към клетките и тъканите – сърце, мозък, и други жизненоважни органи, постъпва недостатъчно количество кислород и хранителни вещества. Затова и нормалното функциониране на органите се нарушава.

Ниското кръвно не е опасно, докато не се появят симптоми на увреждане на органите – световъртеж, притъмняване пред очите, припадъци, поради недостатъчно хранене на мозъка.
Кръвното налягане може да се понижи и в резултат на някои заболявания – остър панкреатит, диария, повръщане и др., които водят до понижаване на количеството кръв в организма. Също причина за ниско кръвно могат да бъдат лекарствени препарати.

В менюто на хипотониците трябва да присъстват червени, оранжеви и зелени плодове и зеленчуци. Но понякога кръвното пада неочаквано и силно.

В този случай се появява леко неразположение и световъртеж. За справяне с това състояние се препоръчва изяждането шепа фъстъци със сол или няколко филии бял хляб с масло.

• За повишаване на кръвното яжте круши, тъй като са богати на фибри, които благотворно влияят на сърдечно-съдовата и на кръвоносната система.
• Ако обичате да пиете чай, то задължително добавете в него резен лимон. Жълтият цитрус се счита за универсален плод, който е еднакво ефективен както при високо, така и при ниско кръвно налягане.

Плодовете, повишаващи кръвното – това е полезно и вкусно лекарство, редовната употреба на което помага за повишаване на кръвното и за укрепване на организма.

Доколкото хипотонията е доста сериозно и опасно заболяване, то под ръка е необходимо винаги да имате няколко плодове, които нормализират състоянието.

Кои плодове повишават кръвното налягане?

Това са най-вече богатите на растителни влакна круши, особено кората на плода, сушени плодове – кайсии, фурми.

1. Круша

Популярен плод, който обичат както децата, така и възрастните. Лечебен ефект може да се постигне само ако се консумират узрели плодове. За максимален ефект трябва да се ядат на гладно.

2. Фурми

Екзотичен плод, притежаващ сладък вкус и ароматна миризма. В състава фурмите присъстват 22 вида аминокиселини, а също и полезният за черния дроб пектин.

3. Лимон

Положително влияе на кръвоносните съдове, като прави стените им по-еластични, допринасяйки така за нормализиране на кръвното налягане.

4. Банани

Истински плод на удоволствието, притежаващ приятен вкус и аромат. Отличен антиоксидант и предотвратява развитието на инфекциозни заболявания. За вдигане на кръвното може да се употребява, както в пресен, така и в сушен вид.

5. Нар

При хипотония се препоръчва да се пие сок от нар. Вкусната напитка ефективно се бори с общото неразположение, световъртеж и слабост, които се появяват при понижено кръвно налягане.

За подобряване на състоянието трябва да се пие само натурален сок.

Ето кои плодове вдигат кръвното налягане
4.5 (89.39%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 6, 2016 18:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи