Ето на какви теми е най-добре да се говори на първа среща

Мария
Написана от Мария май 19, 2016 23:50

Ето на какви теми е най-добре да се говори на първа среща

Акценти:

  • Изисквания - педантичност
  • Качества - убеждения
  • Благотворитеност - любов

Свързани:

Американски психолози разказват на какви теми е най-добре да се говори на първа среща, за да премине всичко успешно.

Според изследователите първото впечатление, което хората трябва да си направят един друг в началото на отношенията, играе важна роля в тяхното бъдещо развитие.

И на първите срещи най-добре човек да се държи по правилния начин и да приложи на практика съветите на експертите.
Първо, психолозите твърдят, че е нужно човек да се страхува да бъде себе си и внимателно да скрива информация.

Ако действително с този, който сте на среща, ви е харесал, не се страхувайте да му разкажете своите тайни и да питате за тайните на събеседника.

Този искрен обмен на емоции и личен опит помага за установяването на по-близък контакт и дори създава привързаност един към друг.

Оказва се, че обсъждането на филми и на сериали не е добра тема за първа среща. Учените отбелязват, че подобен род дискусии се последват от спорове, а това изобщо не създава атмосфера на доверие и романтика.

Според статистиката само 9% от хората, които са водели разговори за филми на първа среща, са провели втора такава.

И експертите съветват да се разговаря за любимите места за почивка или за бленуваните туристически дестинации. Изобщо разговорите за мечти и планове е много полезно.

Обсъждането на житейските цели и желания помага за по-добро опознаване един друг. Истината е, че разговорът не трябва да се превръща в сухо допитване или анкетиране.

Ще бъде много по-интересно, ако такъв разговор изглежда като увлекателна игра. Например, питайте събеседника, какво желание би искал да му се изпълни, ако изведнъж хване златна рибка.

А пък що се отнася до другите дискусионни теми, то тук психолозите дават зелена светлина, като твърдят, че това ще помогне за по-добро опознаване един на друг и разбирането на възгледите по една или друга тема.

Същевременно подобен род общуване прави хората по-щастливи и разпалва интереса един към друг.

Психолозите настояват темите да бъдат общи, а не лични. Ако между вас няма още необходимото доверие, тогава в никакъв случай не трябва да се интересувате от бивши отношения, сексуален опит, смърт на близките, заболявания и прочие неприятни теми.

Най-безпогрешният вариант е разговорът да се води за конкретния човек. Но пък засягането на подобна тема следва, ако на събеседника ви му е интересно, че за него е важно, а не да говорите каквото ви е интересно само за вас.

Например, за неговата работа и банкова сметка, ако разбира се той не е закоравял трудохолик.

А пък жените на първа среща грешат именно там, че на първа среща изглеждат като педантичен мениджър човешки ресурси, и се опитват да изкопчат информация до колко кандидата съответства на заявените изисквания.

Тези въпроси трябва да се изяснят, но трябва да не е натрапчиво и постепенно.

Хората много ценят своите убеждения, и ако можете да нацелите това, което действително е важно за събеседника, ще се превърнете в интересен събеседник за него.

Ценностите за събеседника могат да бъдат благотворителност, любов към животни, отношения с хората, кариера, желание и други подобни убеждения. Можете да си изясните какво значение събеседникът отдава на времето.
Ще разберете дали времето за него е ценно по това дали закъснява за срещата.

Ето на какви теми е най-добре да се говори на първа среща
4.4 (88.21%) 56 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 19, 2016 23:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи