Ето това правило за 5 часа ще те направи страшно продуктивен

Мария
Написана от Мария юли 25, 2016 14:35

Ето това правило за 5 часа ще те направи страшно продуктивен

Акценти:

  • Ум - пречистване
  • Любопитство - успех
  • Продуктивност - повишаване

Свързани:

Правилото за 5-те часа е система за постоянно обучение и усъвършенстване, която са използвали много успешни хора.

Откъсвайки се за 1 час през работен ден и занимавайки се с неработни задачи, вие ще станете много по-продуктивни и креативни.

В съвременния делови свят може да изглежда, че ако не работите постоянно, то губите пари. Особено често това усещане се появява, когато в работата ви е лудница, и нямате време да станете и от стола и да се откъснете поне за минута.

Но да се откъсвате поне по един час в делничен ден си е направо полезно, и то много дори.

Например, Бенджамин Франклин всеки ден отделял поне по 1 час в своето напрегнато разписание, за да научи нещо ново, да чете, да пише, да определя целите си или да експериментира.

Както и Франклин, много успешни хора са стигали до висините, защото при тях обучението е излизало далеч извън рамките на училища и университети.

През целия си живот те постоянно развивали своите способности, за да станат достойни и креативни лидери.

Можете да прекарате по всякакъв начин един свободен в седмицата, затова ви предлагаме няколко варианта. Правилото за 5-те часа ви помага не само да работите по-продуктивно, но и да постигате успехи в различни сфери на живота.

1. Отделете време за момента на озарението

Съгласете се, че да поседите за час в кафето – не само не е трудно, но е и приятно.

Именно в кафетата са се появявали много отлични идеи. Писателят Стивън Джонсън разказвал, че през 18-ти век в Англия кафетата били такива места, в които постоянно идвали велики умове, за да направят почивка и спокойно да помислят.

Когато човек е откъснат от работата, тогава най-често се появяват нови необикновени идеи.

Тайм-аут в работата е отличен начин за намиране на вдъхновение.

Така, отивайки в кафенето, за да научите нещо ново, отделяйки време за самоусъвършенстване, вие поглеждате на своята работа от по-далеч и виждате какви пленителни възможности предлага.

Например, Елизабет Гилбърт, автор на книгата „Яж, моли се и обичай“, отивала в градината, когато изпаднела в творческа дупка и не можела да си продължи работата, това ѝ помагало да пречисти ума си.

Връзвала коловете на доматите, когато напълно неочаквано, точно отникъде, и дошла идеята как може да си оправи книгата. Измила си ръцете, върнала се на бюрото и за 3 месеца завършила последният си проект – „Законният брак“.

Прекарвайки само 1 час на ден в разговори или ново хоби, вие можете да разширите своя кръгозор и да разберете моментът на озарението, който да ви изглежда решаващ за вашата кариера.

2. Бъдете любопитни

По какво успешните предприемачи, и то постигнали най-големите успехи, се различават от другите хора? Тяхното безгранично любопитство изглежда е разковничето.

Никога не се спират само върху едно нещо, дори ако достатъчно добре осведомени в която и да е област. Те се стремят към разнообразие и работят над себе си всеки ден.

Така че определете какво точно ви интересува, и посвещавайте на това един час на ден. Проучвайте, ходете на семинари и конференции, разберете повече за това какво предизвиква любопитство у вас.

3. Експериментирайте

Друг начин за повишаване на продуктивността – да отделяте по един час на ден за експерименти.

Ето това правило за 5 часа ще те направи страшно продуктивен
4.4 (88.31%) 65 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 25, 2016 14:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи