Ето защо кривите зъби докарват сериозни проблеми със здравето

Мария
Написана от Мария юни 24, 2016 19:26

Ето защо кривите зъби докарват сериозни проблеми със здравето

Акценти:

  • Криви зъби - опасност
  • Зехтин - топла вода
  • Ябълков оцет - памучен тампон

Свързани:

Неравните зъби са доста разпространен проблем, а неправилната захапка може да доведе не само до главоболие, но и до сериозни нарушения с темпоромандибуларната става, според известният британски зъболекар Ричард Маркес от Лондонския център по козметична стоматология.

Разпространена заблуда е, че кривите зъби са само козметичен проблем.

Всъщност този стоматологичен проблем е причина за травми на меките тъкани и на венците, прекомерно напрягане на дъвкателните мускули, а също така може да стане причина за ерозии и счупване на зъби.

Също така свежда до нула възможността за протезиране, поради неизбежното претриване и постоянните рани.

Впоследствие пък, ако не се лекува проблема, на такъв човек го очакват непрекъснати възпалителни процеси на устната кухина, главоболия и дори загуба на зъби.

Една от основните причини за неправилна захапка е, че когато челюстта расте и зъбите са с тенденция за изместване.

Изместилите се мъдреци, тласкащи съседните, също предизвикват големи проблеми – изместване на диска в областта на темпоромандибуларната става и дори артрит.

Затова и лекарите препоръчват да не се отлага хирургичното им премахване. Неправилното положение на зъбите в начален стадий може лесно да се коригира с помощта на брекети, които първоначално разширяват челюстта, а след това изравняват зъбите.

Здравите зъби са гаранция за красива усмивка. Интересно е, че широката усмивка не е просто средство, което ви придава очарование, но също така и практичен способ за поддържане на формата на лицето.

Това упражнение с годините предотвратява увисването на кожата на лицето.

Какво обаче да направите, ако ви заболи зъб? Кои средства помагат за намаляване на зъбобола?

• Солена вода – добавете 1 чаена лъжица готварска сол в топла вода, с получилия се разтвор се жабури устата, и го задръжте толкова дълго, колкото можете, след това изплюйте. Повторете няколко пъти.
• Карамфил – има обезболяващо и противовъзпалително действие. Намачкайте карамфил в областта на болезнения зъб. Също така можете да използвате 2 капки карамфилово масло, но не повече, тъй като твърде много може да бъде токсично, а също можете да направите гъста паста от смлян карамфил и вода или млян карамфил и зехтин и го нанесете на болезнената област.
• Алкохол – за да облекчите зъбобола можете да използвате силен алкохол – водка, уиски, коняк или ром. След продължителното жабурене с алкохол зъбоболът утихва.
• Кислородна вода – жабуренето с водороден пероксид също може да помогне за облекчаване на зъбобола. Ако вкусът ви се струва твърде неприятен, разредете с кислородна вода. В никакъв случай не поглъщайте разтвора
• Ванилов екстракт – пропийте памучен там тампон с екстракт от ванилия и приложете в областта на зъба, която предизвиква болка.
• Бадемов екстракт – този метод на лечение е същият както и екстрактът от ванилия.
• Екстракт от мента – същият метод на лечение, както и с ваниловия.
• Масло от чаено дърво – намокрете тампона с малко количество масло от чаено дърво и го фиксирайте по някакъв начин към болезнената област, можете да добавите няколко капки масло от чаено дърво в чаша с вода и да жабурите известно време с разтвора.
• Арганово масло – смесете няколко капки от него с малко количество зехтин, а след това пропийте с памучен тампон сместа и фиксирайте около болезненият зъб. Можете да замените зехтина с топла вода.
• Ябълков оцет – намокрете памучен тампон с ябълка.

Ето защо кривите зъби докарват сериозни проблеми със здравето
4.5 (90.77%) 52 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 24, 2016 19:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи