Автор Тема: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !  (Прочетена 103840 пъти)

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #150 -: Април 07, 2016, 12:47:37 pm »
Здрасти Миме. Прощавай отново за закъснението, но нямах физическа възможност за отговор, а изгарях от нетърпение да те прочета. Многото ангажименти не ми оставят време за нета. Сега отново ще водя малката щерка (абитуриентката) в София за следващите изпити. Наистина са ненормални тия в образователната ни система. Аз съм от провинцията и живея в Добруджа.  Едва ли всеки има тази възможност да се придвижва на повече от 400 км. заради изпити, измислени за бъдещи студенти, а и средствата за тях никак не са малко, за тези които ги нямат. Сега на 10-ти април ще сме отново в София при каката.
Миме, ти си ми вече много скъпа тук във виртуала.  Освен красивият ти аватар, има нещо много красиво и в изказванията ти, а предполагам, че си и физически много красива. Има много лоши, а също така и много добри мъже и жени. Въпрос на индивидуалности е. Знам, че не ти се вярва, но много се замислих относно мнението ти за живота и смъртта, и разсъждението ти за мисията на всеки, дошъл на този свят. Аз съм човек на техниката, и следя техническия прогрес, но ти ме промени някак си, и взех да се замислям и за други неща. Само едно нещо ме натъжи много!

Цитат
Радвам се, че нямам деца, наистина.

Недей така Миме?? Децата са най-хубавото нещо на този свят. Това е гаранцията, че не си живял напразно. Нямаш представа колко се радвах на първото ни дете. Отначало децата ни падаха, а и жена ми е с обърната матка и лекарите казваха, че по-трудно забременявала. Само че тя зачеваше още от раз, но трудно ги задържаше. Три години след раждането на първото последва и второ, и то без проблем. Е, много исках момче, но това е Божа работа. Сега се радвам на две пораснали дъщери и се старая нищо да не им липсва. Ти спомена, че имаш съпруг, а може и да греша. Никога не е късно Миме.  До 45 г. жената все още е способна да роди. Трябва само да се престрашиш, а предполагам, че не си на повече от 30. Опитай и ще изживееш невероятното усещане да си майка, защото моята жена беше най-щастлива когато роди първото. До скоро Миме, и не ми се сърди, ако с нещо съм те обидил. Ще е било неволно, а аз много те заобичах, макар и виртуално. Специално за теб и за добро настроение една песничка, която пеехме с друга група, когато учех в (техникума) средния курс.  Дори и измислихме български текст, а момичетата си падаха по нас.
Поздрави и до скоро!
https://www.youtube.com/watch?v=2mSBQ4kYfo8


Mimeto

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 287
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #151 -: Май 04, 2016, 11:10:43 pm »
Е, хеку, мили мой приятелю, отдавна се опитвам да ти отговоря, но явно имаше технически проблеми и коментарът ми не можеше да се публикува. Та, писах, писах и накрая забравих какво исках да ти кажа. :)

Не се тревожи за моето бездетие, мили приятелю. Светът е пренаселен и никой няма да усети липсата на поредния консуматор. :) Майчинството не е панацея за щастие, Херку. Когато е желано - да, но за щастие светът е шарен и не всички жени мечтаят за едно и също.
Предполагам, че офанзивата по изпитите на детето е минала и вече сте готови за бала. Дано всичко мине по ноти и да ти мирне най-после главата.

Радвам се, че съм успяла да те насоча малко към духовното, защото материалното е много краткотрайно и несъществено. Човекът има капацитет да схване цялостната картинка и е жалко, когато се съсредоточи изцяло върху незначителните фрагменти.

Хайде едно страхотно поздравче и от мен. Тоя кавър е велик, нали? :)

https://www.youtube.com/watch?v=q_59RDuzwLI

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #152 -: Май 13, 2016, 02:03:15 pm »
Здрасти Миме! Честно ти казвам, бях се отчаял! Седмици по ред все те чаках в темата, но все те нямаше. А, това си е много хубава тема. Кое му е лошото, жената да е в кухнята, а не някъде другаде? Там мъжът винаги ще си я намери засмяна и ще си я заобича още повече. Виж какви предавания има вече? Master chief!!! Какво ще кажеш? Master си е в мъжки род, chief също. Е, аз не съм много добър с английския, но ти предполагам го владееш перфектно. Та значи в тези предавания и жените са мъже, защото са обозначени в мъжки род. Много ми липсваше да знаеш. Ако знаех че си писала в темата, щях да зарежа всичко и да прочета написаното. Сега ме е яд, че не проверих това, преди няколко дни. Твоето "бездетие" не е реално Миме. Ти просто си решила така, ама не можеш да вървиш срещу женската си природа. Всяка жена иска (според мен) да стане майка, и това е най-голямото щастие за нея, а синовната обич е незаменима. Сигурен съм, че ще промениш решението си, защото жени като теб с твоя интелект са много ценни за мъжете и обществото. При мен кипи подготовка за бала. Щерката е станала неузнаваема. Страхотна красавица е. Майка и се погрижи за това, а аз само изпълнявам нарежданията им. Много прилича на нещо средно като Дженифър Анистън и Сандра Бълок, но много по-стройна от тях и е с тъмна коса. Аз много тормозех жените у дома с фитнес упражнения . Купил съм им всякакви уреди и явно е имало защо. Умирам от удоволствие да съм сега под ръка с тях и прочитам завистта в очите на другите. Това е компенсация за липсата ми на син. 
Поздрав специално за теб Миме! Представи си че вокалистът съм аз (почти съм същия, малко по-едър), и обърни внимание на текста в съчетание с хармонията!
https://www.youtube.com/watch?v=A_uZE7p506g

Mimeto

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 287
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #153 -: Май 16, 2016, 10:37:49 pm »
Ауууу, Херку! Направо ми омекнаха капачките като си те представих с тоя порно мустак. :) Шегувам се - сигурна съм, че си хубав мъж, а и песничката-поздрав беше един път! Мерси, за кой ли път вече.

Радвам се, че си заобиколен от красиви жени - ето, имаш повод за гордост. На бас, че ако имаше син, щеше само да му намираш кусури. Мъжка му работа - все искат синове, а после не знаят как да се оправят с тях.

Последно по темата с майчинството - не всички жени искат това, мили ми приятелю. Скоро открих още една, а съм сигурност, че сме поне милион. Планетата е пренаселена и ако всички се водим по правилото ''ама това е призванието на жената'' няма да има къде да се денем. Аз принципно не обичам някой да ми казва как е редно да изживея живота си, но на теб ти прощавам, защото си ми приятелче. :)

Колкото до мястото на жената в кухнята - там се чувствам в свои води само когато я чистя. Кулинарните ми способности се свеждат до ратай - да обеля картофи, да измия съдовете... За шеф не ставам, пък и не обичам да се обръщат към мен в мъжки род. Затова и за президент няма да се кандидатирам. :)

Поздрави, Херку и дръж фронта на бала!

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #154 -: Юни 15, 2016, 04:47:15 am »
Здрасти Миме! Прощавай приятелко, не съм те забравил но ангажиментите ми са много. Моите жени в момента са в София и аз съм "ерген". Не ми се спи, и ползвам нета за развлечение. Малката щерка е при кака си заедно с майка си. Трябва да свиква с живота в големия град. До сега не се е отделяла от нас и се притеснявам, защото е много затворена. Надявам се каката да я пази от опасности, защото аз ще съм много далеч. С храната ще трябва също да свиква, защото мама няма да е при нея да готви. Аз я карам вече втори ден на суха храна, и почнах да се изнервям. Чакам с нетърпение да се върне жена ми, и я пращам в кухнята. У дома там и е мястото, а не другаде. Нали знаеш, че любовта на мъжа минава през стомаха, и ако не ми сготви като се върне няма да я обичам повече. ;D ;D ;D Малката ме скъса с познанията си по английски. Изкара на матурата 5.93 и се разплака, че не си поправила грешката. Видяла си я, но не посмяла да я поправи, защото някой и казал, че ще и анулират изпита, понеже поправките ги смятали като знак към проверяващите за субективна оценка. Дори намерила грешно формулиран въпрос и като казала на кака си,  каката решила да протестира, но не и отговорили от министерството. Бях се уплашил да не си провали кандидатстването заради разправията. Тези идиоми в английския аз почти не познавам, за това щерката ми се смее и казва че съм говорел английския, като циганин българския. Веднъж бях упътил двама холандци (мъж и жена) на английски. Бяха някакви пастори или нещо подобно. Занимаваха се с църковни работи. Аз разбирам какво ме питат и им отговарям, обаче когато щерката която беше с мен ми каза как съм говорел , умрях от срам и и казах че повече с чужденци в България, няма да говоря на английски. Предпочитам немския. Обаче ме успокои като каза, че и те (холандците) не говорели правилно. Миме ти какво работиш? Ако искаш не отговаряй. Просто ми е любопитно. В един друг форум има спорове по окултизъм. Много ми е интересно, но си признавам, че съм обсолютно невеж. Казват, че душите слизали при новородените, а не се раждали с тях. До 40-я ден децата нямали души, а всяка душа си избирала къде и при кого да слезе. Пак се отплеснах, но ти ще ме извиниш нали? Защото си ми приятелка. Ето една песничка на Крийдънс, специално за теб!
https://www.youtube.com/watch?v=jaEEFBTtofc
Не знам днес кой ще спре дъжда, но някога когато аз бях млад, нямаше такива дъждове като този днес, и на тази песничка и бяхме измислили български текст, щото момичетата много я харесваха и я свирехме с акустични китари по бригадите. Щастливи времена бяха тогава. Ето ти два куплета, че нещо се разчувствах и ме удари сантимента.

Ще грейне пак луната
в сред нощната тъма
предвестник на зората
за спомени дошла

припев:
Воюват пак вълните
със камъните голи
там горе, там горе
аз търсих любовта....

Спомняш ли си ти
нашите мечти
как търсих любовта
пред вашата врата

Воюват пак вълните
със камъните голи
там горе, там горе
намерих любовта.....

Следвай песента с английския текст, и си я пей с българския и ще видиш какво време беше някога.
Да скоро Миме. С теб ми е приятно да разговарям.  И бъди щастлива!

Aleksandra

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 128
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #155 -: Юли 15, 2016, 09:02:59 pm »
Като изключим лирическите отклонения на Mimeto и Herkules :D Заглавието на темата ме шокира искрено. А бе хора в кой век си живеете. Мястото на жената е до мъжа! Не в кухнята, не до пералнята и тн. Жената не е прислужница. Ние сме напълно равни на мъжете!!!

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #156 -: Август 12, 2016, 02:49:41 pm »
Като изключим лирическите отклонения на Mimeto и Herkules :D Заглавието на темата ме шокира искрено. А бе хора в кой век си живеете. Мястото на жената е до мъжа! Не в кухнята, не до пералнята и тн. Жената не е прислужница. Ние сме напълно равни на мъжете!!!

Ех, Александра! Мимето я няма отдавна, и някак си ми липсва много. Все се надявах да пристигне тук, но уви. Права си, че мястото на жената е до мъжа, но само ако той и разреши това. Традиционно схващане е, че мъжът е доста повече от жената и равенството за което говориш и се надяваш да има, в същност го няма. Природата не го позволява. Това равенство го налагат само на книга днешните закони в 21 век, които са продиктувани от световното правителство, с цел подчиняване на всички общности, а мъжкият пол определя (винаги е определял) правилата.  Над 70% от мъжкото население по света не са съгласни с тях, и никога няма да се съгласят. Със заличаване на мъжкия авторитет и изравняване на правата между половете, юридически мъжът става подвластен на жената при някои положения. За това му се налага да раздава мъжко правосъдие (при явни женски безобразия унижаващи мъжа), като не признава законите за равенство, а прилага природните закони. Правото на по-силния. Така че жената трябва да е благодарна на мъжа, когато той я удостои с внимание и и посочи кухнята, където и е мястото. Жената няма място в обществено политическия живот, където пречи и нанася вреди на обществото. Справка - мама Меркел!
Приятен ден!

Delight

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 206
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #157 -: Юни 27, 2017, 02:04:12 pm »
Прочетох темата с интерес. Малко се притеснявам ако остана без мъж, какво ще е следващото чудо, което ще ми се случи. Не мога да приема да живея с човек, който да очаква от мен да готвя, чистя и той да е само цар и господар. Но хората затова са различни и съм се убедила, че за всеки влак си има пътници.

PrincessPreslava

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 177
  • Защо наричаме филията с кайма „принцеса"?
    • Профил
    • VRETIEL Corp.
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #158 -: Юни 29, 2017, 02:13:36 pm »
Много ми е интересно кой ще ми го заяви в лицето!  ???
А на мъжете къде им е мястото!? На дивана? С бира в ръка и да гледат мача?
Айде моля!
Тиана, Мерида, Снежанка, Ариел, Жасмин, Аврора, Пепеляшка, Бела, Рапунцел, Ана, Мулан, V, Покахонтас и Преслава...

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #159 -: Септември 24, 2017, 06:48:09 pm »
Прочетох темата с интерес. Малко се притеснявам ако остана без мъж, какво ще е следващото чудо, което ще ми се случи. Не мога да приема да живея с човек, който да очаква от мен да готвя, чистя и той да е само цар и господар. Но хората затова са различни и съм се убедила, че за всеки влак си има пътници.

Вярно е Мая, жена без мъж, е като каруца без кон! Чудеса стават всеки ден, но за някой това са си закономерности. За всеки влак си има пътници, ала все си е друго да хванеш бърз влак, вместо товарен с локомотив задвижван от парен двигател. Колкото до мъжа като пол, той винаги ще си бъде цар и господар, защото природата му е определила качества, с които реално превъзходството му над жените е факт! Това че ти не можеш да приемеш да живееш с Човек - MAN, който очаква от теб да изпълняваш женските си задължения, означава че си си самодостатъчна - лозунга на феминистките! Само че, ако решиш или ти се прииска да имаш силен мъж до себе си, рискуваш да нямаш никога такъв. За да искаш изобщо да имаш мъж, първо някой мъж теб трябва да поиска, а, ако са няколко, тогава ще можеш да избираш. Днешните мъже вече не искат да се обвързват, и сигурно има защо, та можеш да си спокойна в това отношение. Рядко някой такъв лош мъж ще те поиска, и едва ли ще ти се наложи да живееш с мъж-цар и господар! Жалко, че Мимето вече я няма. Някак си ми липсва, а не знам защо.
Поздрави! 

herkules 3

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 63
    • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #160 -: Септември 24, 2017, 07:17:38 pm »
Много ми е интересно кой ще ми го заяви в лицето!  ???
А на мъжете къде им е мястото!? На дивана? С бира в ръка и да гледат мача?
Айде моля!

Там е работата принцесо Преслава, че мъжете сами си избират мястото и си сядат без покана, докато жените се нуждаят от такава или "разрешение", и то от мъжете! И да се молиш, и да не се молиш, това е положението, и никой не може да го промени. Не напразно се говори с положителна ирония, че Господ е създал човека (т.е. мъжа) по свой образ и подобие. Усещам, че ще ми се разгневиш, и за не ме "пребиеш" словестно те поздравявам с мелодия по мой вкус. Дано харесваш глем рок!
https://www.youtube.com/watch?v=8hPoOOhXg-k