Френска диета

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 21:07

Френска диета

Акценти:

  • Как накратко може да бъде описан френският модел на хранене?
  • Най-важно ли е за французите качеството на храната?
  • Защо отделеното време за хранене всъщност е толкова важно за фигурата ни?
  • Какви ястия предпочитат французите?

Свързани:

До тук с ниско въглехидратните, ниско маслени, ниско калорийни и други подобни диети. Ако ви е писнало от всичко това френската диета е за вас.

Тя е много богата на вкусове и аромати, но също така много засищаща. Ето как френският начин на хранене може да ви поддържа слаби и в добра форма.

Контрол над порцията. В едно изречение френската диета може да се опише така – яжте малки порции от висококачествени храни.

В другите европейски страни и в Съединените щати порциите изглеждат просто чудовищно големи в сравнение с тези във френската столица Париж.

Кофичка с кисело мляко в Париж например може да бъде с ⅘ по малка от тези в САЩ например, а това са цели 80%. Подобно е положението и с другите храни.

Мислете за качеството, а не за количеството. Според французите качеството на храната е най-важното. В това отношение те са доста претенциозни и подбират внимателно какво консумират.

Вкус, аромат, хранителна стойност – всичко това се наблюдава внимателно. Това е въпрос на култура на хранене. В други европейски страни и отвъд океана най-голямо внимание се отделя на размера на порциите.

Френската диета се състои от три хранения за деня. Закуска, обяд и вечеря. Дори и в обедната почивка французите отделят достатъчно време за хранене.

Средната продължителност на храненето в работно време във Франция е около 22 минути, докато в други европейски страни и в САЩ е около 14 минути, тоест с около 1/3 по-малко.

Времето отделено за хранене от своя страна е много важно, защото когато ядем по-бързо винаги изяждаме повече. Бавното хранене е причина да изядем точно толкова, колкото ни е необходимо.

За да ядат по-бавно, французите ядат по-вкусни ястия. Вкусната храна сама по себе си забавя процеса на хранене за да може човек да се наслади по-дълго време на храната.

Закуската е малка. Най-често се състои от хляб, зърнена закуска или кисело мляко с някакъв плод. Обядът и вечерята се състоят от месо и зеленчуци, както и парче пълномаслено сирене.

Обикновено се завършва с малка чашка кафе. Най-важните храни във френската кухня са месо (най-често пилешко), риба, сирене, плодове, зеленчуци, кисело мляко, чесън, вино и тъмен шоколад. Запомнете – винаги в малки порции!

Френска диета
4.3 (85.71%) 21 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи