Гъбички по ноктите на краката – топ 3 ефективни народни средства

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2016 10:20

Гъбички по ноктите на краката – топ 3 ефективни народни средства

Акценти:

  • Вода за уста - гъбички на ноктите
  • Лимонов сок - инфекции
  • Етерични масла - ефективни

Свързани:

Всички микотични заболявания имат инфекциозна природа, тоест предизвикват се патогенни гъбички. Най-често се засягат кожата и ноктите.

Инфектирането се осъществява по контактно-битов път от болния човек на здрав, при несъблюдаване на правилата за лична хигиена.

Заразяването с онихомикоза – гъбички на краката и на ръцете най-често се осъществява чрез използване на общи обувки или предмети за лична грижа в семейството.

А също и в обществени места – басейни, спортни зали, тоест там, където е влажно, температурата е достатъчно висока, вероятността от контакт на кожата и ноктите на краката с откритите повърхности, заразени с гъбички, е голяма.

Лечението на това заболяване е доста дълго, но и лекарствата, които се предлагат на фармацевтичния пазара, се изключително разнообразни – това са кремове, лакове и спрейове за местно лечение, и противогъбични средства за перорално приложение.

Възникването на микотичната инфекция на нокътната пластина на краката е трудно да не се забележи:

• Ноктите променят цвета си на сив, бял, кафяв, черен, жълт или зелен;
• Започват да се рушат;
• Разслояват се;
• Появява се сърбеж около нокътя;
• Болезненост на мястото на увреждането;

С прогресирането на заболяването се наблюдава ороговяване на нокътя, уплътненията нарастват, като ефективността на лечението силно се понижава.

Микозите на ноктите се наблюдава основно при възрастни хора и при такива в напреднала възраст, при децата инфектирането на нокътната пластина е изключително рядко явление.

Гъбичните заболявания на всички органи и тъкани се развиват или при рязко понижаване на имунитета, или в резултат на обусловеното от напредването на възрастта намаляване на pH на кожата и ноктите.

Рисковите фактори за развитие на микози на ноктите са наличието на следните заболявания – нарушаване на обмяната на веществата, затлъстяване, захарен диабет, проблеми с щитовидната жлеза, нарушаване на кръвообращението в крайниците.

Гъбичките са изключително устойчив инфекциозен организъм, ако дезинфекцирате обувките си, то за гибелта на гъбичката в 1% разтвор от формалин ще са необходими 20 минути, а при дезинфекция на предметите с хлорамин са необходими до 40 минути.

Често, дори след излекуване на нокътя, засегнат от гъбичките, в случай на понижаване на имунитета и прочие благоприятни условия за развитие на микоза, от малко незабележимо огнище на инфекция в нокътя отново протича повторно възпаление.

Поради тази причина при поставяне на такава диагноза е необходимо преминаването на пълен курс на лечение и воденето на систематичен контрол на рецидивите в бъдеще.

Народни средства за лечение на гъбички на ноктите на краката

1. Масло от лавандула и от чаено дърво

Лавандуловото масло предотвратява раздразнението на кожата и помага за справянето с инфекциите, а маслото от чаено дърво е природен антибиотик.

Важно е да се купуват не евтини етерични масла, а натурални, които естествено струват повече, но са по-ефективни. Изключително ефективно средство срещу гъбички на ноктите на краката е подходяща следната смес – равни части от лавандулово масло, от чаено дърво и зехтин.

Нанася се върху засегнатите нокти ежедневно, най-добре вечер преди лягане, като е желателно да се слагат чорапи след това.

2. Вода за уста Листерин или ябълков оцет, лимонов сок

Във вана за крака налейте листерин, лимонов сок или ябълков оцет и накиснете краката за 15 минути. Това е допълнително, достатъчно ефективно средство за справяне с гъбичките на ноктите на краката.

Гъбички по ноктите на краката – топ 3 ефективни народни средства
4.6 (92.13%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2016 10:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи