Главоболие по време на секс – топ 10 причини

Мария
Написана от Мария февруари 7, 2016 22:30

Главоболие по време на секс – топ 10 причини

Акценти:

  • Главоболие - секс
  • Терапия - диагностика
  • Болезнени усещания - честота

Свързани:

Природата е предвидила сексът да носи удоволствие и на двамата партньори, но ако в моментите на интимност се появи главоболие, то не е възможно постигането на истинска наслада.

Това явление лекарите наричат коитална цефалгия, която се отнася към атипичния вид главоболие.
Състоянието настъпва в пика на сексуалното удовлетворение, тоест по време на оргазъм.

Болката не е продължителна по време и трае около 30 секунди обикновено.

Ако придобие постоянен характер и висока интензивност, е препоръчително да се потърси лекарска помощ, тъй като един от провокиращите фактори е сериозна патология на кръвоносните съдове на главния мозък или други нарушения на сърдечно-съдовата система.

Причини за поява на главоболие по време на секс

Защо на човек може да го заболи главата в моментите на интимна близост?

1. Най-честата причина е повишеното физическо натоварване върху мускулите на шийния отдел на гръбнака при интензивни движения по време на полов акт.

2. Ако човек има някакъв проблем с регулирането на кръвното налягане, то рязко може да се повиши по време на оргазъм.

3. Периодични или хронични пристъпи на мигрена, които напомнят на себе си в моменти на пик на напрежение на мускулите и на повишен тонус на кръвоносните съдове на мозъка;

4. Твърде чести емоционални сътресения и стрес. Те негативно се отразяват на психоемоционалното здраве на организма и водят до безконтролно разширение и свиване на кръвоносните съдове при натоварване.

5. Прекомерно и безконтролно пристрастяване към секса, което води до претоварване на нервната система и прекомерно възбудено физическо и емоционално състояние.

6. Хеморагичен инсулт – най-опасното състояние, при което болният може и да не подозира, че неотдавна се е случил кръвоизлив в мозъка му.

При подозрения за такава диагноза е необходимо незабавно да се потърси лекарска помощ и да премине медикаментозен курс на лечение с цел избягване на усложнения и образуване на тромби.

7. Ако по време на секс внезапно ви заболи глава, то това може да свидетелства за заболяване на коронарните съдове. Това състояние налага хоспитализация и по преценка на лекуващия лекар и хирургична интервенция.

8. Ранните стадии на глаукома също могат да предизвикат цефалгия по време на интимна близост;

9. Прием на препарати, влияещи на артериалното налягане или стимулиращи психиката.

10. Нежелание за интимната близост – все още неизвестни психосоматични механизми се намесват и предизвикват главоболие при опит за потискане на нежеланието за интимна близост с партньора.

Независимо от първопричината за състоянието и неговата периодичност е необходимо да се направи консултация с лекар, за да се предотвратят неблагоприятни последствия.

Помощ, съвети, консултация със сексолог по въпроса с главоболието по време на секс

Задължително е необходимо да се потърси лекарска помощ и да се проведат необходимите прегледи и изследвания, ако случаите на проявление на коитална цефалгия с течение на времето зачестяват, болезнените усещания нарастват, появяват се други невралгични симптоми.

Целта на диагностиката да се потвърдят или опровергаят по-сериозни патологии и да се започне своевременна терапия.

Когато по време на секс се появи внезапно главоболие, то това носи не само морален дискомфорт, но и постигането на удоволствие се превръща в мисия невъзможна.

Когато внимателно наблюдаваме за поява на симптоми и се вслушваме в подсказките на тялото, можем навреме да предотвратим приближаващата опасност за здравето.

Главоболие по време на секс – топ 10 причини
4.4 (87.69%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 7, 2016 22:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи