Глутатионът – кралят на всички антиоксиданти

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2014 19:04

Глутатионът – кралят на всички антиоксиданти

Акценти:

  • Увеличава ли се вероятността от излекуване на заболявания като аутизъм и Алцхаймер чрез повишаване на количеството на глутатиона?
  • Какво изчерпва наличната животворна молекула в човешкото тяло?
  • Какви храни стимулират нейното производство?

Свързани:

Това е най-важната молекула, която е необходима на човешкото тяло, за да бъде то здраво и за да превенция на възникване и развитие на заболявания. Вероятно повечето хора не са и чували за нея.

Но се определя като „тайната“ за предотвратяване на стареенето, рак, сърдечно-съдови заболявания, деменция и т.н. и е необходимо за лечение на всяка една болест от аутизъм до болестта на Алцхаймер. Съществуват повече от 89 000 медицински и научни статии за нея.

Но обикновено лекуващите лекари не знаят как да се справят с недостига на тази критична живототворна молекула. Наричат я майката на всички антиоксиданти, главният детоксикатор и маестрото на имунната система, това е глутатион.

Добрата новина е, че човешкото тяло произвежда самостоятелно тази животворна молекула. Но неправилното хранене , замърсяването, токсините, лекарствата, стрес, травми, остаряване, инфекции и радиации разрушават и изчерпват наличния глутатион.

По-долу е представен списък с храните, които стимулират производството на тази ценна молекула.

Какво е глутатион?

Представлява много проста молекула, която се произвежда по естествен начин постоянно в тялото, която е комбинация от три прости градивни елемента на белтъците или аминокиселини – цистеин, глицин и глутамин.

Тайната на силата на глутатиона са групата от серни съединения, които съдържа. Сярата е лепкава миризлива молекула. Тя действа като лепкава хартия за мухи, като привлича към себе си всички токсични вещества като живак и други тежки метали и свободните радикали.

Значението на глутатиона за предпазване от хронични заболявания

Глутатионът е от решаващо значение, тъй като рециклира антиоксидантите. Животворната молекула се справя със свободните радикали, тъй като те се предават като горещ картоф.

Те първо преминават от витамин С към Е и след това към липоевата киселина и накрая достигат до глутатиона, като навлизат в неговата молекула и се извършва рециклиране на други антиоксиданти. След като това се случи тялото може да „редуцира“ или регенерира друга защитна молекула глутатион и процесът се повтаря.

Животворната молекула изпълнява и подпомагащи функции по отношение на имунната система при борбата с инфекциите и при предотвратяването на злокачествени заболявания. Ето защо някои проучвания показват, че е възможно да помогне при лечение на СПИН.

Глутатионът е най-критичният компонент и неразделна част от прочистващата система на организма. Всички токсини полепват по глутатиона, който след това ги транспортира до жлъчката и изпражненията и те напускат тялото.

Този процес е от съществено значение за функционирането на имунната система и за контролиране и елиминиране на възпалителните процеси.

Възможно ли е да увеличим глутатиона в тялото си?

Добрата новина е, че човек може да направи много неща, за да увеличи тази и естествена и критична молекула в организма си. За тази цел е необходимо:

Да се консумират богати на сяра храни – препоръчително е в ежедневното меню да се включат чесън, лук и кръстоцветни зеленчуци като броколи, кейл, главесто зеле, листно зеле, карфиол, кресон и др.
Умереното физическо натоварване повишава нивата на животворната молекула и по този начин се постига стимулиране на имунната система, подобрява се функцията на системата за прочистване на организма и се увеличават собствените антиоксидантни защитни сили на организма. Започнете постепенно да правите аеробни упражнения като бързо ходене и джогинг или можете да играете различни видове спорт като целта ви е да достигнете до 30 минути дневно. Силовите тренировка 20 минути 3 седмично също са полезни.

Глутатионът – кралят на всички антиоксиданти
4.6 (91.94%) 62 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2014 19:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи