Грешката, която хората правят, когато са влюбени

Диана
Написана от Диана март 26, 2016 19:16

Грешката, която хората правят, когато са влюбени

Всички се влюбваме в някакъв момент или период от живота си, и да искаме и да не искаме. И всички сме наясно, че любовта наранява, защото сме изпитали болката от взаимоотношенията ни с хората, с които обичаме.

А сме изпитали тази болка, именно защото ги обичаме и защото се интересуваме от тях и защото нещата, които те правят или казват са важни и значими за нас. Оттам следва, че ни интересува мнението им, и че като цяло, те самите ни интересуват.

Затова ние се стараем нещата да бъдат хубави. Стараем се да ги накараме да се почувстват обичани, щастливи, добре, да направим деня им по-приятен, дори и чрез малки грешки и да им кажем, че са красиви.

И в стремежа си да им се харесаме и да подобрим взаимоотношенията си, често допускаме редица от грешки, които, за жалост, ни отдалечават все повече и повече от идеята ни за „перфектната връзка“, „безусловната любов“, „мечтаното бъдеще“ и „вечното щастие“.

И всички сме склонни към допускането на тези грешки, и дори всички най-вероятно сме ги допускали, и ако това е така – сигурно сме се поучили от тях, но може и да не сме. Затова е добре да ги разберем, приемем за грешки и следователно да се постараем повече да не ги допускаме в следващите си взаимоотношения.

А коя е най-често срещаната грешка, която хората всъщност правят, когато са наистина влюбени „и загубени“?

Идеализирането, преувеличаването, заблуждаването.

Когато сме влюбени е много лесно да идеализираме обекта на желанията ни и да му придадем качества, които той не притежава до такава уникално голяма степен, каквато ние сме склонни да си представим в дадения момент.

Да го видим много по-перфектен, отколкото всъщност е и да си затворим очите за недостатъците му толкова много, че да „ослепеем“.

Това „ослепяване“ обаче, слагането на розовите очила и смесването на реалността и фантазията може да ни изиграе доста лоша шега в бъдеще, ако решим да продължим отношенията си с дадения човек.

Не трябва да го критикуваме, разбира се, и да търсим все нещо, което не му е наред и което не ни харесва в нас, напротив – трябва да наблягаме на нещата, които ни харесват, но в никакъв случай и да не пренебрегваме коренните различия между нас и него с думите: „Аз това ще го оправя по-натам“.

Да променяш някого според своите собствени идеали за перфектно не е е решение и не е правилно, затова още в началото си изяснете нещата, които биха могли да бъдат пречка за вашата връзка и вижте можете ли да се справите с тях.

Много е лесно да се заблудим, когато сме влюбени. Когато нещо се случи, което не ни харесва, например, и ние търсим възможното обяснение за това и мислим и се чудим и накрая стигаме до извода, че не е нещо, на което трябва да обръщаме внимание. Но не – всяко малко нещо, всеки детайл, всяка подробност е важна.

Защото ако сте почувствали нещо веднъж с даден човек, е доста сигурно да го почувствате пак.

e’ekrЗатова помислете реално над нещата и се замислете – това което вие виждате реалността ли е или е по-скоро вашата собствена перфектна представа за нея и това, което вие сега искате да виждате?

Грешката, която хората правят, когато са влюбени
4.6 (91.14%) 70 глас[а]

Диана
Написана от Диана март 26, 2016 19:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи