Хапче за идеална фигура вместо спорт – кога ще се превърне в реалност

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2015 18:52

Хапче за идеална фигура вместо спорт – кога ще се превърне в реалност

Акценти:

  • Хапче - спорт
  • Идеална фигура - невъзможна
  • Физическа активност - необходима

Свързани:

Всеки иска да има хубаво тяло. Мечта на която и да е жена е да има пълен бюст, добре оформени крака, тънка талия и хубаво дупе, а сред желанията на мъжете намират място големият гръб, изразеният бицепс и широките рамене.

За да постигнат това, представителите и на двата пола все повече и повече се подлагат на какви ли не хранителни режими и изтощителни тренировки, но често резултатът не е точно такъв какъвто са искали – все пак всеки е с различна структура и е невъзможно да имаш кръста на Джесика Алба, ако не сте с еднаква.

За да постигнеш ще трябва да си извадиш няколко ребра, а това съвсем не е препоръчително. Резултатите от усилените тренировки не идват мигновено, нито за една седмица – те често отнемат години отдаденост, отделено време и пот – нещо, което се свиди на много от нас.

Затова и повечето хора, щом се уверят в този факт спират тренировките, спират диети, режими и подобни и се завръщат с пълна сила към стария си начин на живот, което винаги се отразява зле не само на външния им вид, но и на здравословното им състояние.

За какво става въпрос?

И за мързеливите, учените са се заели да измислят решение – така нареченото спортно хапче.

Неговата цел е да окаже същия ефект върху тялото, какъвто би оказала една силова или кардио тренировка – да подобри работата на сърцето, да подсили организма, да развие мускулите ни, да стопи мазнините – и всичко това без да отделяме време, енергия и да се мъчим и потим по какви ли не начини, за да постигнем нещо.

Звучи примамливо, нали?

Кога?

Според чуждестранния журнал: „Новото във фармацевтичните науки“ (“Trends in Pharmacological Sciences”) учените вече работят по направата на хапчето за мускули, но затаявайте дъх в очакване: според тях ще отнеме най-малко 5 години да го завършат.

Какви ефекти ще има върху човешкото тяло?

И както се казва, както повечето неща, да осигури абсолютно всички ефекти, които физическата дейност оказва върху организма ни е „прекалено хубаво, за да е истина“.

Така и се оказва. За жалост, учените от Университета на Британска Колумбия установяват, че е невъзможно химията да ни подейства както една нормална тренировка в пълните си аспекти. Докато що се отнася до физическата част всичко е точно, то с психическата нещата не стоят точно така.

Известно е, че редовните тренировки и физическото натоварване като цяло, карат организма ни да произвежда ендорфин и допамин – хормоните на щастието.

Те ни зареждат с енергия, позитивно настроение и оптимистична нагласа. Често тренировките биват незаменимо средство за подобряване на деня, отпускане след напрегната работа, изливане на отрицателната енергия чрез сила и разпускане с приятели, дори. Хапчето не може да ни предложи всичко това.

То би било полезно за хора, които искат да се поддържат в добра форма, но нямат достатъчно време да го направят, за страдащи от някакви наранявания или изпитващи проблеми със сърцето.

Не е ясно какво точно ще бъде съдържанието му, но се предполага, че много от веществата няма да намерят място на етикета му.

Не се знае и препоръчителната възраст за употреба, нито пък доза – все пак учените не са в най-напредналия стадий на откритието си.

Но има надежда и за мързеливците! А за тези, които обичат спорта – хапчето не е за вас. Вие се наслаждавайте на усещанията, които тренировките ви носи и на пълния ефект от нея.

Все пак, колкото и да е хубаво, бъдещето откритие е продукт на човека и абсолютна химия, което със сигурност би носило някакви рискове за здравето и съществува потенциална вероятност да се окаже по-вредно, отколкото здравословно.

Хапче за идеална фигура вместо спорт – кога ще се превърне в реалност
4.5 (89.6%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2015 18:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи