Хидроколонтерапия – за и против

Мария
Написана от Мария май 17, 2015 16:20

Хидроколонтерапия – за и против

Акценти:

  • Хидроколонтерапия - показания
  • Рискове от процедурата
  • Здравни експерти - мнения

Свързани:

Хидроколонтерапията е една от най-модерните методики за очистване на дебелото черво – крайният участък храносмилателната система.

Терапевтичният курс може да бъде проведен във всеки оздравителен център, където ви обещават отслабване, по-чиста и по-гладка кожа и благоприятно въздействие върху целия организъм. Колко безопасна е тази процедура? Нека да опитаме да внесем разяснение по този въпрос.

История на хидроколонтерапията

Още в Древен Египет извършвали процедура по промиване на дебелото черво за оздравяване на организма на човека. След това провеждането на тази процедура с лечебна цел било препоръчвано от Хипократ.

В началото на 20-ти век тази терапия престанала да бъде популярна във връзка с увеличаване на производството на лекарства. Но към края на същото столетие станало ясно, че таблетките не осигуряват възстановяване на здравето и клиниките започнали да прилагат за лечение методи, които ни се предлагат от природата.

Така, забравената процедура по очистване на червата отново станала популярна и получила модерното название – хидроколонтерапия. Днес това е най-разпространената терапевтична процедура в Европа.

При по-голямата част от населението на развитието на развитите държави да нарушени процесите на естествено очистване на червата. Това се случва, поради ниската физическа активност, стреса, употребата на консервирани и рафинирани храни, които поначало са бедни на растителни влакна.

Фекалните маси дълго се задържат в дебелото черво, отделят токсини, които се абсорбират и през кръвоносната система се разпространяват из целия организъм и го отравят. Нарушава се баланса между основните функции на червата – абсорбция и секреция.

Дори и при пълноценно хранене, прием на витамини и минерали организмът не получава всички полезни вещества, а това означава, че се нарушава функцията на вътрешните органи. Поради това ние търсим методи, с помощта на които да очистим тялото си.

С помощта на хидроколонтерапията дори се лекуват някои заболявания.

Но за разлика от обикновените клизми, при които се промива само участък от правото черво, с помощта на съвременно оборудване се прочиства цялото дебело черво – от 120 до 227 см.

Поддръжниците на тази модерна процедура твърдят, че хидроколонтерапията спомага за бързото отстраняване от неговите стени на отмрелите клетки на епитела, слуз, токсини, патогенни бактерии, паразити.

Само с няколко процедури от организма се отстраняват фекалните маси, очистват се чревните власинки и стомашно-чревният тракт е в състояние нормално да усвоява храната.

Мнението на здравните експерти и лекарите за хидроколонтерапията е отрицателно.

Тази процедура е противоестествена и не е безопасна за здравето. Нашият организъм не е механизъм, който може да се почисти и да се пусне отново.

Трудно е да си представите какъв стрес той изпитва, подлагайки го на „очистване“ с 60 литра вода.

Следва да се има предвид, че при тази процедура се отмива не само патогенната, но и необходимата за поддържане на здравето млечнокисела флора, която при всеки човек се адаптира индивидуално. Поради такова шокова намеса човек е възможно да развие дисбактериоза и впоследствие да развие проблеми с храносмилането.

Не разчитайте и на ефекта на отслабването. След първото хранене килограмите отново се завръщат, тъй като във вашия организъм нищо не е променено кардинално.

За нормализиране на теглото е необходимо регулирането на интензивността на обмяната на веществата в организма, тоест да бъде постигнат такъв баланс, при който количеството на изядената храна съответства на енергийния разход на тялото.

Хидроколонтерапия – за и против
4.5 (90.13%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 17, 2015 16:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи